Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lente in Twente: met de kinderen op pad!

25 februari 2021 | Simone Damhof

Wat was het een bizar gebeuren afgelopen weken. Van snowboots naar ‘bijna’ de teenslippers. De stilte met alleen maar krakende sneeuw onder je voeten en een paar dagen later de kwetterende vogeltjes die je ‘s ochtends vroeg uit je slaap houden. En dan zijn er nog de schoolvakanties, overgoten met een soort van virus-sausje. En de vraag …wat ga je dan doen als bijna alles dicht is? Ik zet alvast mijn persoonlijke buitenbreak-tips voor de kinderen op rij.

blog 12

Brouw in de ketel een lekkere soep

Van takjes, gras en muizenpoep

Konijnenkeutels en enge spinnen,

Laat het toverfeest beginnen!

 

Geen idee waar het gen vandaan komt maar ik ben er gek op… het bedenken van Wilde Buitendagen, de Nacht van de Nacht, kinderfeestjes en toverfestijnen. Basketbal met dennenappels en hoogvliegers met heksenbezems. Muziekbandjes in een vogelkijkhut, een huiskamersetting in een park en een verteltheater in het bos. We gaan ervoor! Met een volgestouwde bus decorstukken, kringloop-meubels en natuurlijk ons draaiboek rijden mijn collega Ellen en ik dan meestal breed grijnzend rond.

Erfgoed Bossem

Bij erfgoed Bossem in Lattrop kun je even bij de koeien kijken en verderop bij de vogelkijkhut weidevogels spotten.

Kom maar op!

Maar al die Wilde Buitendagen, lentefeesten en kinderfestijnen vallen nu even weg … ik heb te doen met ouders van jonge kinderen. Waar gaan ze met die energie naar toe? Kom maar bij ons, de natuur blijft altijd open en dat wat thuis niet kan, mag bij ons wel. Springen? Probeer het eens met een heksenbezem. Rennen? We hebben honderden kilometers wandelpaden. Leef je uit. Binnen de perken natuurlijk, want wij zijn wel te gast bij de bewoners van onze gebieden. En voor de rest … kom maar op! We zetten acht leuke lente-uitjes op rij.

Dassen hendrik Pad

Rennen? Bij ons mag het! Paden genoeg en na elke bocht is er iets nieuws te ontdekken.

Zeven tips voor leuke lente trips

  1. Voor kleuters is er de Tocht van OERRR, lekker struinen door het bos. 
  2. Bij Erfgoed Bossem kan je kennismaken met koeien en even verderop weidevogels spotten 
  3. Voor de iets oudere kinderen is er het Dassen Hendrik Pad met beklimming van de Tankenberg. 
  4. Arboretum Poort Bulten, 1000 verschillende soorten bomen. Zoek de 10 meest bijzondere exemplaren!
  5. Boerskotten wandeling. Een korte gezinswandeling door de oude bossen. 
  6. Buurserzand bingo. Bij Informatiecentrum De Wakel hangt bij de entree een bingokaart klaar. Zoeken maar!
  7. In het kleine, overzichtelijke Grintenbosch bij Haaksbergen is het volop lente. Hier vind je een pagina vol tips voor natuurplezier.

Gratis, voor niks .... DANKJEWEL!

Nog even dit .... Ik was lid van Natuurmonumenten voordat ik er kwam werken. Ik wandelde met 'mijn pasje' in de natuurgebieden. Ik stond er verder niet zo bij stil. Zo was het gewoon. Ja, wandelen met een pasje.... de natuurgebieden waren toen toegankelijk voor leden. Wij waren 'te gast'. Nu mag iedereen genieten. Gratis, voor niks! Het is goed voor ons. Om te ontspannen, te sporten of om even uit te waaien. Een van de weinige 'uitjes' die we nu hebben. Wat fijn. 

Geniet jij ook altijd van een morgen of middag buiten zijn? Van je wekelijkse wandeling? Daar doen wij het voor.  We willen een rustige woonomgeving voor de bewoners van onze gebieden en ook de recreanten laten genieten. Dat doen wij samen met duizenden vrijwilligers en meer dan 700.000 leden in Nederland. Dat is vaak een uitdaging. Maar helemaal nu, het broedseizoen komt eraan. De pasjes zullen er niet meer komen maar ik zeg het gewoon nog een keer: Geniet van je buitenbreak, hou je hond aan de lijn en blijf op de paden. En wil je ons ook helpen? Word lid, doneer of help op op een andere wijze. 

Namens de bewoners van onze gebieden alvast een vette DANKJEWEL!

vos

Niet vergeten: we zijn te gast bij de bewoners in onze gebieden.

Simone Damhof
Simone Damhof