Ga direct naar inhoud
Nieuws

Promotiewagen on tour en de Tocht van OERRR

24 mei 2018 | Simone Damhof

Twee projecten gelijktijdig afronden. Dat vraagt om extra aandacht dus we pakten even flink uit op woensdag 23 mei jl.

tocht van oerrr

Hey, het Buurserzand rijdt voorbij

De vrijwilligers die ons assisteren op evenementen, tijdens wandelingen of andere activiteiten konden wel een behaaglijk onderkomen gebruiken. De Twentse 'beheer'-vrijwilligers gebruikten de schaftkeet niet optimaal. De plannen waren dus al gauw rond. Ikea verzorgde kostenloos de inrichting, twee handige vrijwilligers zorgden voor de inbouw. Met enig rondbellen en de 'verkoop' van kleine sponsorpakketten konden we al snel de ontwerpen voor de wagen in het echt realiseren. Er deden maar liefst 21 Twentse organisaties een bijdrage. Het kan dus maar zo zijn dat je binnenkort het 'Buurserzand op wielen' inhaalt of achter twee jonge, bijna twee meter hoge vosjes rijdt.

Route van OERRR

Gelijktijdig namen we het concept 'verjaardagfeestjes' bij Pannenkoekhoes de Stroper onder de loep. We besloten om het 'toverfeestje' te houden en daarnaast een OERRR-route te ontwikkelen. Een route lvan ongeveer 2 kilometer, langs een kapelletje, door het bos, langs een kiekplek, voorde en erve Middelkamp. Er zijn geen speelelementen aangelegd maar kinderen komen met eigen fantasie al een eind op de goede weg en er staan natuurlijk ook veel belevingstips in de route. 

De route kan afgehaald worden bij Pannenkoekhoes De Stroper. De kosten bedragen per gezin 2,50 euro voor leden en 5,00 euro voor niet-leden. Bij dit bedrag is ook een beker ranja voor de kinderen inbegrepen. 

Feestelijke opening

De introductie van de promotiewagen en de opening van de nieuwe wandelroute lieten we niet ongemerkt voorbij gaan. Sponsoren kwamen met hun kinderen. Een mini-burgemeester opende de route en samen gingen ze met de boswachter op pad. Als afsluiting was er een echte OERRR-pannenkoek. De foto's vind je op onze facebook-pagina; klik hier.

Simone Damhof
Simone Damhof