Ga direct naar inhoud
Nieuws

Tankenberg schoonmaakactie

14 maart 2019 | Simone Damhof

In Nederland hebben we prachtige uitkijkpunten, de Tankenberg vlakbij Oldenzaal is een mooi voorbeeld. Helaas laten bezoekers hier ook vaak afval achter. Tijdens de Landelijke Opschoondag organiseert Recycle Valley een opruimactie. Kunnen we straks genieten van een helder uitzicht, in heldere omgeving. Help je mee?

Tankenberg - Gerben Winkel

12 Summits

De naam 12summits verwijst naar de hoogste punten van de twaalf provincies in Nederland. Samen met actieve natuurliefhebbers en vrijwilligers is gaat deze organisatie op verschillende plekken de natuur in met als doel om zwerfafval te verzamelen en natuurlijk te verwijderen. Hoe vreemd is het dat mensen aan de ene kant genieten van een prachtig uitzicht en aan de andere kant dezelfde plek vies achterlaten.

Landelijke Opschoondag

Op 23 maart is het de Landelijke Opschoon Dag en tijd voor een zwerfafvalevenement. Overal in het land zijn er schoonmaakactiviteiten. Ook in de gemeente Losser. Op deze dag gaat 12 Summits het afval te lijf op de hoogste top van Overijssel, de Tankenberg. De organisatie ligt op deze plek in handen van Recycle Valley. Met veel enthousiasme, afvalgrijpers en afvalzakken gaan ze ervoor zorgen dat het hoogste punt in uw provincie zwerfafval vrij gemaakt wordt. Ter afsluiting is er een hapje en drankje. Help je mee?

Info en aanmelden
  • Datum: 23 maart 2019
  • Lokatie: parkeerplaats Tankenbergweg
  • Tijdstip: 11.30 uur verzamelen, 12.00 uur starten
  • Route: ongeveer 5 tot 6 km (2 tot 2,5 uur)
  • Dit is de aanmeldlink

Simone Damhof
Simone Damhof