Nieuws van de boswachter

Tovertocht voor kinderen in De Lutte

03 juli 2020 | Simone Damhof

Met de tovertocht voor kinderen door het bos van landgoed Egheria biedt Pannenkoekhoes de Stroper samen met Natuurmonumenten een nieuwe buitenactiviteit aan. De tocht past binnen het Oerrr-programma van Natuurmonumenten en combineert uitstekend met alle heerlijkheden op de menukaart van Pannenkoekhoes de Stroper.

toveren - egheria - stroper - de lutte

Beter een goede buur…

Pannenkoekhoes de Stroper grenst aan Landgoed Egheria. Veel wandelaars en fietsers plannen er een vaste pit-stop. Niet verwonderlijk want naast de lekkere pannenkoeken staat het restaurant ook bekend om de eigen gebakken taarten. Samenwerken loont en in het verleden ontwikkelden we al de Tocht van Oerrr en kinderfeestjes. Nu voegen we dus een tovertocht toe aan de activiteiten.

Toveren voor een diploma

Kleine tovenaars in spé kunnen zich melden bij De Stroper. Je ontvangt een rugzak met attributen en natuurlijk een toverketel. Met een heuse toverhoed op kan de tocht beginnen. Onderweg verzamel je van alles voor de heksensoep, maak je een bezem om mee te vliegen en ontmoet je vast een bosbewoner. Op erve Middelkamp kun je even pauzeren en  kakelen met de kipjes. Door het bos gaat de weg weer terug naar de Stroper. Heb je de tocht goed afgelegd? Dan krijg je een toverdiploma.

Informatie

  • Startpunt en info: De Stroper, Bentheimerstraat 25, 7587 ND De Lutte. tel. 0541 551 515.
  • Wanneer: van dinsdag t/m zondag van 10 tot 17.00 uur kan deze activiteit plaats vinden.
  • Je leent: Een rugzak met attributen en een toverketel
  • Je krijgt: Een toverhoed, een toverdiploma, een kinderpannenkoek, ranja en kinderijs.
  • De route is ongeveer 2 km en duurt  ongeveer 1,5 uur.
  • Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Tarieven

  • € 11.50 als je lid bent van Oerrr of Natuurmonumenten, eten en drinken inbegrepen
  • € 14.50 voor niet leden, eten en drinken inbegrepen
  • Volwassenen lopen gratis mee, eten en drinken niet inbegrepen

Als je meehelpt heb je voordeel

Kinderen die lid zijn van Oerrr of leden van Natuurmonumenten hebben altijd voordeel bij activiteiten. Voor € 15.00 per jaar ben je lid van Oerrr en een lidmaatschap van Natuurmonumenten is er vanaf € 33.00 per jaar. Tel uit je winst! Leden van Natuurmonumenten krijgen bovendien vier keer per jaar het magazine PUUR en een wandelrouteboek als welkomstgeschenk. Meld je je aan voor Oerrr dan krijg je ook een welkomstgeschenk. Belangrijker is natuurlijk dat je met je bijdrage de boswachters helpt de natuur te behouden in Nederland.

Simone Damhof
Simone Damhof
logo