Ga direct naar inhoud
Nieuws

Twentse natuur als cadeau op je deurmat

11 mei 2020 | Simone Damhof

'Twente ontwaakt' is een magazine. Een documentaire op papier. Voor alle binnenblijvers een stukje buiten in de vorm van een glossy. Fotografie om even bij weg te dromen en de verhalen achter de sagen, legendes en geveltekens te leren kennen. Je bestelt het magazine via internet en het voorwoord voor de ontvanger kan je zelf schrijven. Twentse natuur en cultuur op de deurmat.

Dcmnt

Twente ontwaakt

'Twente ontwaakt' is de eerste uitgave uit de serie DCMNT, een nieuw magazineconcept van het Enschedese contentmarketingbureau Geen Blad voor de Mond. ‘Twente ontwaakt’ is een productie van ondernemers uit Twente. DCMNT is afgeleid van het Engelse woord ‘documentary’. DCMNT’s zijn documentaires in de vorm van een luxe magazine van 40 pagina’s.

Twentse samenwerking

Voor het eerste DCMNT vond Laurens Oude Elberink (initiatiefnemer) meteen gehoor bij de populaire fotograaf Vincent Croce uit Enschede en tekstschrijver Martin ter Denge uit Rijssen. “Een mooie Twentse samenwerking dus”, stelt de Oldenzaler, overigens geboren in Ootmarsum. “En ook voor de realisatie werken we met partijen uit Twente. Juist in deze tijd is het extra mooi als je elkaar op deze manier kunt helpen. Dat kun je ook noaberschap noemen.”

Weet je nog?

Wat DCMNT met name bijzonder maakt, is dat het blad gepersonaliseerd wordt. Op de voorpagina staat de naam van diegene die het magazine krijgt, maar ook kun je een persoonlijk voorwoord schrijven en daar een eigen foto bij plaatsen. Ongetwijfeld staan er verhalen of locaties in dit dikke magazine die bij de ontvanger een glimlach op zijn of haar gezicht tovert. Je kunt er zelfs in je voorwoord persoonlijk aandacht aan besteden: "Weet je nog?" .... het Buursermeertje? De Bommelas? De Tankenberg? Aan de andere kant kan het ook een uitnodiging zijn om er in de toekomst op uit te gaan, zodra het weer kan. Op zoek naar dat mooie plaatje.

Natuurmonumenten als goed doel

Natuurmonumenten krijgt van elk verkocht exemplaar van Twente ontwaakt een euro mee! In de toekomst komen er andere thema-nummers, daar worden ook andere goede doelen aan gekoppeld. Vooralsnog zijn de boswachters in Borne erg blij met deze mooie uitgave!  

Simone Damhof
Simone Damhof