Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelen voor natuurvisie Oldenzaalse stuwwal

22 september 2018 | Simone Damhof

De gebieden rond Oldenzaal zijn bijzondere natuurgebieden. Natuur en cultuur zijn echt met elkaar verbonden. Geen wonder dat fietsers de Tankenberg trotseren om te genieten van het uitzicht bij de koepel. Er spreidt zich een lappendeken voor je uit en je kunt tot ver in Duitsland kijken.
In de Natuurvisie ‘Oldenzaalse stuwwal, Arboretum Poort Bulten & Linderzijde’ zet Natuurmonumenten een stip op de horizon voor deze gebieden. Wij zijn natuurlijk trots op deze parels maar wat vinden anderen ervan? Wij zijn nieuwsgierig!

egheria

Hoe beleef jij de stuwwal en haar omgeving?

Vier woensdagavond wandelingen

We organiseren in het kader van deze natuurvisie vier wandelingen, voor iedereen gratis toegankelijk en circa 4 kilometer (een uurtje).  Alle wandelingen starten om 19.00 uur. Wandelaars kunnen het gebied beleven en onderweg voor ons wat vragen beantwoorden. De antwoorden kunnen we eventueel mee nemen in onze visie. Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: ‘Wat vinden onze bezoekers uniek? Wat is voor hun het mooiste plekje?’  Als tegenprestatie trakteren we de wandelaars elke wandeling op wat extra’s: een verhalenverteller, zang, dans of cultuur. Zo vertelt Mirjam Spitholt over ‘natuur en geluk’ in Arboretum Poort Bulten.

  • 12 september 

Wandeling over  Landgoed Egheria, startpunt Parkeerplaats erve Middelkamp Bentheimerstraat 15a De Lutte. Onderweg: cultuur en zang van Annette Engelbertink en Sylvia Kienhuis.

Aanmelden doe je hier

  • 19 september

Wandeling Duivelshof, startpunt parkeerplaats Duivelshof Lossersestraat De Lutte. Onderweg: ‘Duivels’ verhaal van Wim Wolbrink, Nationale vertelschool.

Aanmelden doe je hier

  • 26 september

Wandeling Arboretum Poort Bulten, startpunt entree Arboretum Poort Bulten. Ter afsluiting in Schenkerij Poort Bulten, bijdrage van Mirjam Spitholt over geluk (en natuur!). Let op: er kunnen maximaal 75 personen in Schenkerij Poort Bulten. Op vertoon van je aanmelding kun je zeker naar binnen.

Aanmelden doe je hier.

  • 3 oktober

Wandeling Landgoed De Snippert, startpunt parkeerplaats Judithhoeve, Judithhoeveweg 4 Losser. Reewilddeskundige Emmy van Willigen neemt de wandelaars mee op pad en onderweg vertelt ook de boswachter over het gebied.

Aanmelden doe je hier

Aanmelden is prettig voor de organisatie, maar niet noodzakelijk. Voor 26 september geldt dat we een maximum aantal personen kunnen toelaten in Schenkerij Poort Bulten. Met een aanmeldingsticket heb je voorrang. 

Natuurvisie

Natuurmonumenten maakt voor al haar gebieden een visie. Een leidraad voor achttien jaar natuurbeheer met elke zes jaar een toetsmoment. We schetsen een toekomstbeeld voor ecologie, beheer en natuurbeleving. Hiervoor gaat Natuurmonumenten ook in gesprek met  de omgeving. 

Simone Damhof
Simone Damhof