Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelen werkt, skip eens een Skypeoverleg

21 september 2020 | Simone Damhof

Wandelen werkt. Of andersom, werkend wandelen ook. We brainstormen via skype en vergaderen tussen vier kantoormuren. Een gevolg van tradities en Corona, maar het kan ook anders. Ik deel graag de ervaring en natuurlijk ook de mooiste  ‘werkende wandelroutes’ in Twente.

header blog 4 simone damhof

Mazzel

De kantoren bij Natuurmonumenten zijn gevestigd in de gebieden die we beheren. Nu hebben wij in Twente de mazzel dat we een kantoor op erve Middelkamp hebben, aan de voet van de Tankenberg en een kantoor midden in het Buurserzand. Corona dwong ons meer thuis te werken, maar wij moeten natuurlijk ook ‘feeling met het veld’ houden en af en toe is overleg met collega’s nodig.

De oplossing: werkend wandelen

Toekomstplannen maken voor onze gebieden zonder brainstormen in een team gaat moeilijk. We vonden er toch iets op. Eén collega werd mentor en nam alle collega’s één voor één mee op pad.  Met gepaste afstand werkten we ons letterlijk stap voor stap door de thema's die voor onze toekomstvisie belangrijk waren.

Extra winst

Onderweg kreeg iedereen dezelfde dilemma's en vragen voorgelegd en met de dictafoon (op elke Iphone aanwezig) nam ze het gesprek op. Uitwerking volgde later. Verrassend was dat collega’s die mondeling wat minder aanwezig zijn tijdens teamsessies al wandelend hartstikke goede ideeën hadden. Dat was alvast een extra winstpunt. Extra? Ja! Want welke andere voordelen je allemaal uit wandelen haalt vertelt Erik Scherder hier. Kijk vooral tot het laatst, want wandelen in de natuur is nóg beter.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=wjEH2CSi1-s&feature=emb_title

 

Wandelen is goed, wandelen in de natuur nog beter!

Walk and talk

Ik dook het internet op om meer informatie te vinden. Wandelen blijkt een succesvolle werkvorm te zijn. Toch blijven we traditiegetrouw tussen vier muren zitten. Ik vond al gauw verschillende artikelen en onderzoeken over ‘walk and talk’. Ik had het nog naar het Twents willen ombuigen maar ‘Klet’s en kuier’n’. Maar dat vond ik niet hip genoeg. 

Skip eens een Skypeoverleg

In ieder geval schijnt je creatieve denkvermogen te stijgen met 60% als je wandelt. Dit blijkt uit een onderzoek van Standford University. Je denkwijze is letterlijk en figuurlijk minder geframed. Je hebt het meest succes als je niet teveel onderwerpen op de agenda zet en de groep klein houdt. Dus doe jezelf niet tekort. Skip het Skypeoverleg, trek je wandelschoenen aan en gaan!

Wandelend werkoverleg

Wandelend werkoverleg. Notities maken? Neem even plaats op een bankje of spreek ze in op je mobiel.

Drie favoriete werk- en wandelroutes van een uurtje 

Ik zette alvast drie van mijn favoriete wandelroutes in Twente voor je op een rij. Ideaal om werkend te wandelen. Alvast veel wandelplezier en ik ben razend nieuwsgierig naar jouw bevindingen.

  • In de buurt van Enschede:

Buurserzand, start bij De Wakel. Wandel langs los hoes de Bommelas en Buursermeertje. Geniet van de vergezichten over de heide. Download hier de route.

  • In de buurt van Oldenzaal:

Volg de groene pijlen vanaf startpunt Pannenkoekhoes De Stroper aan de Bentheimerstraat. De weg van Oldenzaal naar De Lutte. Via het Dassen Hendrik Pad beklim je de Tankenberg en via erve Middelkamp wandel je weer terug. Hier download je de route.

  • In de buurt van Hengelo en Almelo:

Bornse bekenroute. Parkeren kan bij de kerk in Hertme, bij Hertme’s Ambacht. Volg de gele pijlen. De route brengt je langs boerderijen, landgoed Weleveld, Openluchttheater, Spookhoes en natuurlijk de Bornse beek. Verrassend mooi! Hier download je de route.

 

lunch

Fris je thuiswerkdag op: wandel en lunch met een collega op een bankje.

Simone Damhof
Simone Damhof