Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hardloop of wandel mee met De Halve van De Haar

17 mei 2022 | Petra Strijdhorst

Ontdek op zaterdag 11 juni al hardlopend of wandelend de mooie kasteeltuinen, dorpen en groene lanen bij Kasteel de Haar. Er zijn verschillende afstanden waar je je voor in kunt schrijven. Natuurmonumenten is het goede doel van De Halve de Haar. Doe mee en steun de natuur!

Halve van de Haar

De route leidt je langs parken, huizen met rood-witte luiken, poorten en het natuurgebieden Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten. Met enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers heeft het evenement een geweldige sfeer. Je start en finisht dit jaar (voor het eerst!) echt bij het kasteel.

Voor iedereen

Het evenement is geschikt voor jong en oud. Op het programma staan de halve marathon, 10 km en 5 km. Voor jonge atleten worden de gezellige Prinsen en Prinsessenloop 1 km en Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km georganiseerd. Wandelliefhebbers kunnen meedoen aan De Kasteelwandeling van De Haar, met keuze uit routes van 12 km en 20 km. Onderweg flaneer je door het indrukwekkende kasteelpark.  

Natuursporter

Iedereen die wel eens hardloopt in de natuur is een natuursporter. Sporten in de natuur is gezond en maakt je (meestal 😉) gelukkig. Maar de natuur in Nederland is er niet zomaar. Natuurmonumenten beschermt en beheert die natuur. Niet alleen in onze gebieden, maar ook daarbuiten. Omdat we gaan voor een natuurlijker Nederland. Met ruimte voor natuur én voor mensen. Doe mee en steun ons. Bij je inschrijving voor De Halve van De Haar wordt gevraagd of je een donatie wilt doen aan Natuurmonumenten. Alle donateurs ontvangen een setje groene veters waarmee je kunt laten zien dat jij de natuur een warm hart toedraagt. Dankjewel!

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven

 

Petra Strijdhorst