Ontwikkeling Moestuin de Haar

Stichting Moestuin de Haar wil de historische moestuin in Haarzuilens nieuw leven inblazen en haar oorspronkelijke functie teruggeven. De tuin was, hoewel de inrichting en het gebruik gedurende een eeuw voortdurend veranderde, een plek waar groenten, kruiden, snijbloemen en vruchten geteeld werden én waar genoten werd van de natuur, binnen en buiten. En dat willen we weer terug. In overeenstemming met het beschermde dorpsgezicht, het landschap en de natuur wil de stichting kostendekkend de moestuin gaan laten exploiteren.

moestuin

Herstel Moestuin de Haar 

Natuurmonumenten heeft al heel lang de wens om de oude moestuin van Kasteel de Haar weer in ere te herstellen. Een enorme klus en het ontbrak de boswachters aan tijd en financiële middelen. Een aantal actieve vrijwilligers van Natuurmonumenten hoorden van het idee en hebben de (werk)handschoen opgepakt. Inmiddels is de Stichting Moestuin de Haar opgericht, zijn ze druk bezig met vergunningen, financiën werven van vrijwilligers en hebben ze een ambitieus Streefbeeld gemaakt.

Hoe staan de plannen ervoor?

Op 20 april 2019 heeft de stichting het Schetsadvies gepresenteerd tijdens de Open Dag voor de inwoners van Haarzuilens. Ook is het plan doorgenomen met alle partners: Natuurmonumenten, Kasteel de Haar en Emmaus. Tot slot hebben we het toegelicht aan de gemeente Utrecht. Bekijk hier de plannen: https://moestuindehaar.nl/wp-content/uploads/2019/04/Schetsadvies-Moestuin-de-Haar-20190401-site.pdf

Vrijwilligers

Het exploiteren van een biologische moestuin is arbeidsintensieve taak. De stichting is daarom ook op zoek naar vrijwilligers die de tuinbaas gaat ondersteunen in het exploiteren van Moestuin de Haar.

Meer weten?

Wil je meer weten, de nieuwsbrief ontvangen of je inzetten als vrijwilliger bij de nieuwsbrief. Ga dan naar www.moestuindehaar.nl

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo