Speelnatuur van OERRR Haarzuilens

De boswachters van landgoed Haarzuilens werken aan speelnatuur van OERRR. Nog even geduld, maar over een tijdje kun je lekker spelen tussen de kikkers met modder, zand, water en takken.

speelnatuur

Ontwerpmiddag 13 februari

De boswachters van Natuurmonumenten op landgoed Haarzuilens willen graag dat alle kinderen uit Utrecht kunnen spelen met en in de natuur. Onze grote wens is speelnatuur van OERRR aanleggen op landgoed Haarzuilens. Een avontuurlijke plek met water, zand, blubber, bosjes, bloemen en beestjes! Omdat we dit niet alleen kunnen, hebben we op woensdagmiddag 13 februari de hulp ingeschakeld van kinderen van de BSO, ouders, vrijwilligers, buren, ondernemers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Speelnatuur voor iedereen

De Speeltuinbende was ook aanwezig met een aantal gezinnen. Natuurmonumenten vindt het heel belangrijk dat de natuurspeelplek ook geschikt is voor kinderen met een beperking. Iedereen moet buiten kunnen spelen! Maar waar moeten we dan precies rekening mee houden? Wie kan dat nou beter vertellen dan de kinderen (en broertjes en zusjes) zelf.

Water, vlotten en bruggetjes

Kinderen willen water, vlotten en bruggetjes

Wat een creativiteit

Samen zijn we aan de slag gegaan en hebben in verschillende groepen gewerkt aan een maquette van een droom- natuurspeelplek. Met zand, water, klei, stenen, takken, bladeren en allerlei andere materialen ging iedereen aan de slag. De creativiteit stroomde in overvloed. Van modderbanen, tunnels, bruggetjes, chillplekken, vlotten- en huttenbouw, klimtorens, slingertouwen, spannende paadjes tot ziplines over het water. Ideeën genoeg!

Ook voor de kleine kruipers

Niet alle ideeën zullen terugkomen in het ontwerp. Onze visie van speelnatuur is dat het allemaal zo natuurlijk mogelijk is. Niet alleen de kinderen moeten zich er thuis voelen, ook voor de kleine beestjes zoals sprinkhanen, vlinders, libellen, kikkers en andere kruipers moet de speelnatuur een fijne plek zijn. Ontwerpster Sigrun Lobst van was achteraf zeer onder de indruk van de kwaliteit van de maquettes. Zij is momenteel druk bezig met tekenen en schetsen van een ontwerp.

speelnatuurontwerpmiddag

Wat een creativiteit

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo