Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fruitbomenbrigade Hackfort zoekt hulp

24 september 2018 | Anouk Ballot

Dat landgoed Hackfort zich kenmerkt door het prachtige coulisselandschap blijft niet onopgemerkt. Vele bezoekers weten het landgoed met heerlijke wandelmogelijkheden te vinden. Ook in de directe omgeving heeft men hart voor het landgoed en beseft men dat er veel werk verzet moet worden om het in stand te houden.

Fruit plukken op oude boomgaarden bij landgoed Hackfort

Een aantal omwonenden is gestart met een speciale fruitbomenbrigade ism Natuurmonumenten en de bewoners. Ze brengen in kaart welke fruitrassen er bij welke boerderij staan en hoe deze het beste bewerkt kunnen worden. En het belangrijkste: de brigade helpt bij het snoeien, plukken en proeven!

Help mee!

Deze brigade kan nog hulp gebruiken. Lijkt het je leuk om de mooie hoogstamboomgaarden van Hackfort te helpen onderhouden, meld je dan zeker aan! Het werk bestaat uit een paar ochtenden helpen met snoeien in de winter, in ’t voorjaar een kruidenrand zaaien en in de nazomer fruit plukken. Het fruit wordt voor het grootste deel gebruikt om het heerlijke Hackfortsap te maken, dat op boerderij het Bosmanshuis tegenover het kasteel geperst wordt. Bovendien willen we meer leren over de vele, vaak oude, fruitsoorten die aangeplant zijn. Welke soorten het zijn, wanneer ze geplukt moeten worden en wat de beste wijze van verwerking is.

Heb je interesse, wil je informatie, mail met Anke via [email protected].

We bieden je een leuke, enthousiaste & lerende groep met hart voor dit unieke landschap.

Anouk Ballot
Anouk Ballot