Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kunstwandelroute op landgoed Hackfort

28 mei 2024 | Anouk Ballot

Zeven kunstenaars uit de regio brengen deze zomer klimaatverandering op landgoed Hackfort in Vorden in beeld. Thema van de kunstwandelroute landgoed Hackfort is: klaar voor de klimaattransitie. Aanleiding hiervoor is het 700-jarig bestaan van het landgoed.

Verrassende kunstroute op landgoed Hackfort met thema Klaar voor de Klimaattransitie

Van 15 juni tot en met 29 september kan iedereen genieten van een speciale Kunstroute in het parkbos rondom het kasteel. Zeven lokale kunstenaars hebben de handen ineen geslagen. De werken verrassen door een direct verband te leggen tussen het landgoed en de bedreigingen & uitdagingen van klimaatverandering. De kunstroute is gratis toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Voor de Kunstroute volg je de gele routepijltjes, dit is de populaire en rolstoelvriendelijke Kasteelroute rondom het kasteel van zo'n 1,5 km lang.

Elk op hun eigen, indringende wijze vragen de kunstwerken aandacht voor de gevolgen van het veranderende klimaat, dichtbij onze eigen leefomgeving. De werken verbeelden de uitdagingen, die overwonnen moeten worden om het voortbestaan van het landgoed in de toekomst te verzekeren. Wegkijken kan niet meer…

Kunst met Achterhoekse gedichten

De kunstwerken worden vergezeld van gedichten, ‘vertaald’ in het Achterhoeks door Hans Mellendijk, tot 2023 één van de vier Dichters des Achterhoeks.

Anouk Ballot
Anouk Ballot