Ga direct naar inhoud
Nieuws

Landgoed Hackfort weer hoofdlocatie Open Monumentendagen Bronckhorst

17 juni 2021 | Anouk Ballot

Op 11 en 12 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendag. Als hoofdlocatie in de gemeente Bronckhorst worden bezoekers op landgoed Hackfort getrakteerd op een mooi programma.

De organisatie van de open monumentendagen heeft er weer zin in!

Op 11 en 12 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendag. Het landelijke thema van deze 35e editie is inclusie. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de landelijke organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed.

Bronckhorst pakt deze dagen flink uit met een mooi programma waar iedereen aan kan meedoen. Zo worden er ruim 25 monumenten opengesteld, waaronder molens, kerken, landgoederen, musea, boerderijen en zelfs een badhuis. De eigenaren en beheerders vertellen graag over deze monumenten, een unieke ervaring.

De hoofdlocatie in de gemeente Bronckhorst is ook dit jaar weer Landgoed Hackfort. In samenwerking met Natuurmonumenten en Oud Vorden worden exposities georganiseerd waarin de monumenten van Bronckhorst centraal staan.

>>Lees hier meer over het programma in Bronckhorst

 

Anouk Ballot
Anouk Ballot