Ga direct naar inhoud
Nieuws

Markante boswachter-vol-verhalen met pensioen

17 mei 2021 | Anouk Ballot

Pretoogjes, de mooiste verhalen en zeer geliefd; we spreken hier duidelijk over onze collega boswachter Ronald Teunissen (66). De tijd is gekomen dat hij van zijn pensioen mag gaan genieten. Al ruim 25 jaar legde hij de geheimen bloot van het landschap en de natuur, en helemaal van landgoed Hackfort en zijn bewoners. Bij deze markante boswachter-vol-verhalen duurt het nooit lang voor hij in gesprek verwikkeld is met bezoekers aan de gebieden van Natuurmonumenten in de Achterhoek.

Boswachter Ronald met zijn kenmerkende stok in gesprek met bezoekers

Passie voor reeën en paddenstoelen

Gelukkig gaan we hem nog niet helemaal missen. Ronald geniet zo van de gesprekken met bezoekers en vooral van het bezorgen van onvergetelijke ervaringen in de natuur, dat hij zich zal blijven inzetten voor de excursies over reeën en paddenstoelen. En ja, ook bij speciale evenementen op landgoed Hackfort zou je hem zo nog maar eens tegen kunnen komen. En verder? Reizen, geeft hij aan. En veel genieten van buiten; ja, zeker ook in de gebieden van Natuurmonumenten.

Verhalend artikel

Journalist Henk Klein Holte van Het Contact Bronckhorst interviewde boswachter Ronald op één van zijn laatste dagen in het veld. Hoe komt Ronald aan die bijzondere stok? Wat maak hij zoal mee op zijn toezichtrondes? Dat belooft een verhalend artikel!

>>Lees hier het hele artikel

Anouk Ballot
Anouk Ballot