Ga direct naar inhoud
Nieuws

Monumenten in de kijker op Hackfort

16 augustus 2021 | Anouk Ballot

Kastelen, bakhuisjes, koetshuizen, molens… Gemeente Bronckhorst kent honderden monumenten. Met hun bijzondere, indrukwekkende verschijningen vertellen ze het verhaal van de geschiedenis van de streek. In het weekend van 11 en 12 september, tijdens de jaarlijkse BankGiro Loterij Open Monumentendagen, kunnen wandelaars vele van deze monumenten bewonderen op een expositie in het parkbos van landgoed Hackfort.

Ontdek het Verhaal van Hackfort in de kelder van het kasteel

Kijkje in de kelder van het kasteel

Wie zich nog verder wil onderdompelen in de geschiedenis van de streek en dat van Hackfort in het bijzonder, kan dit 2e weekend van september een kijkje nemen in de kelder van het kasteel. In de kelder laat de geschiedenis van het kasteel zich nog goed ontsluieren. Dikke muren, boog- en kruisgewelven, de plek van de waterput… Hier ervaart men goed de middeleeuwse contouren van het kasteel dat ooit begon als donjon, een rechthoekige woontoren.

Via een vaste looproute komt men door de meeste vertrekken van de kelder en ontdek je meer over het Verhaal van Hackfort, de historische keuken, het oudste gedeelte van het kasteel en de voorraadkamers. Per tijdslot kan een bepaald aantal mensen de route in de kelder starten. Vanwege de vaste route, is deze activiteit niet geschikt voor mensen in een rolstoel. Op het voorplein verrast Oud Vorden de bezoeker met verhalen over diverse erven op Hackfort.

Aanmelden voor een gratis tijdslot

Entree is gratis; de expo in het parkbos is vrij te bezoeken; voor verhalen over de erven en het dwalen door de kelder, meld je je >>HIER aan voor een tijdslot.

 

Anouk Ballot
Anouk Ballot