Ga direct naar inhoud
Nieuws

Parkeerbijdrage op Hackfort

13 maart 2020 | Anouk Ballot

Landgoed Hackfort is een van de 50 meest bezochte natuurgebieden van Natuurmonumenten. Het beheer van het landgoed met haar natuur, vele erfgoed en recreatieve voorzieningen is kostbaar. Natuurmonumenten wil de kosten voor het beheer en onderhoud van het landgoed eerlijker verdelen en gaat daarom aan bezoekers een bijdrage vragen voor parkeren. Voor leden van Natuurmonumenten blijft parkeren gratis, want zij dragen immers via hun lidmaatschap al bij.

Landgoed Hackfort

Parkeerbijdrage is bijdrage aan Hackfort

De natuur moet voor iedereen gratis toegankelijk zijn, vindt Natuurmonumenten. Daarom zorgen de boswachters ervoor dat de natuur beleefd kan worden door het aanleggen en onderhouden van o.a. wandel- en fietspaden, gemarkeerde routes en bankjes. Deze basisvoorzieningen blijven gratis, voor iedereen. Om de kosten voor het beheer van landgoed Hackfort eerlijker te verdelen, gaat Natuurmonumenten een bijdrage vragen voor het parkeren. Voor bezoekers die lid zijn van Natuurmonumenten blijft parkeren gratis. Met invoering van de parkeerbijdrage voor niet-leden helpen alle bezoekers mee om de natuur te beschermen en voor iedereen toegankelijk te houden. 

Meer lezen? Zie parkeerbijdrage.

Geen bijdrage betalen en meteen lid worden? Meld je meteen aan Ikwilookeenledenpas

Planning

Eind maart is de parkeerplaats geschikt gemaakt voor de invoering van de parkeerbijdrage. De planning voor de daadwerkelijke invoering is door Corona iets doorgeschoven. De bedoeling was te starten na de meivakantie. Wanneer we precies wel gaan starten, weten we nog niet. Het streven is nog wel om vóór de zomer het vragen van een parkeerbijdrage op Hackfort in te voeren. De bijdrage is 1,75 euro per uur, met een maximum van 7 euro per dag. Leden kunnen op vertoon van de ledenpas doorrijden. Er zullen in deze periode, op drukke momenten, gastheren en -vrouwen aanwezig zijn voor uitleg en hulp bij parkeren.

Anouk Ballot
Anouk Ballot