Ga direct naar inhoud
Nieuws

Persoonlijke spullen van freules en baron van Hackfort gezocht

28 september 2018 | Anouk Ballot

Kasteel Hackfort staat in de steigers. Eigenaar Natuurmonumenten laat de voormalige woonappartementen ombouwen tot 4 vakantieappartementen. Om de geschiedenis levend te houden, zoekt Natuurmonumenten voor de inrichting van de appartementen naar persoonlijke spulletjes van de freules. Wie kan helpen enkele spullen naar het kasteel terug te krijgen en zo zorgen dat het verhaal van Hackfort verder leeft?

Groepsfoto van de familie Van Westerholt

Persoonlijk verhaal

Naast de 4 vakantieappartementen, komt er een bruidsuite en worden de Van Westerholtzaal en het souterrain opgeknapt. De 4 appartementen worden vernoemd naar de freules: Emma, Zus, Clara en Sannie. Voor deze kamers zoekt Natuurmonumenten naar iets persoonlijks van de freules. Van Clara is Natuurmonumenten in het bezit van enkele aquarellen. Dat is heel passend.

Natuurmonumenten denkt aan items als pachtboekje, borduursels, dagboek, foto’s, brieven, schilderijtjes, en dergelijke. Het item zal gefixeerd een plek vinden in de kamer, aangevuld met een uitleg over het item of de relatie met het kasteel of landschap.

Heb je zelf iets of weet je iemand die ons verder kan helpen, neem dan contact op met boswachter Anouk Ballot, via [email protected].

 

Anouk Ballot
Anouk Ballot