Ga direct naar inhoud
Nieuws

Proefdraaien op parkeerplaats Hackfort

15 september 2020 | Anouk Ballot

Afgelopen weken draaide Natuurmonumenten proef met het nieuwe parkeersysteem op landgoed Hackfort. Op de parkeerplaats zijn daarom slagbomen, een camera en een betaalzuil geplaatst. In september zijn de slagbomen in werking, maar is het nog voor iedereen mogelijk om gratis te parkeren. Op de drukke momenten zijn gastheren en -vrouwen aanwezig om bezoekers te ontvangen en indien nodig wegwijs te maken.

Gastheren ne -vrouwen heten bezoekers welkom op de parkeerplaats op drukke momenten

Korting op dagkaart bij Keuken van Hackfort

Vanaf 1 oktober is het voor niet-leden alleen mogelijk tegen betaling gebruik te maken van de parkeerplaats. Voor leden van Natuurmonumenten blijft parkeren gratis. Zorg ervoor dat u uw ledenpas bij u heeft! Bezoekers aan het landgoed die hun bezoek combineren met een lunch of diner in de Keuken van Hackfort, de horeca op het landgoed, kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief een dagkaart voor parkeren kopen.

Kosten eerlijker verdelen - en dit vinden de bezoekers ervan:

>>Kijk HIER voor filmpje

Om de kosten van het beheer van landgoed Hackfort eerlijker te verdelen, vraagt Natuurmonumenten een parkeerbijdrage aan niet-leden. Natuurmonumenten zorgt er voor dat landgoed Hackfort goed toegankelijk is door het aanleggen en onderhouden van o.a. wandel- en fietspaden, gemarkeerde routes en bankjes. Deze basisvoorzieningen blijven gratis, voor iedereen. Het beheer van het landgoed met haar natuur, vele erfgoed en recreatieve voorzieningen is echter kostbaar. Om de kosten voor het beheer eerlijker te verdelen, gaat Natuurmonumenten een bijdrage vragen voor het parkeren aan niet-leden. De bijdrage is 1,75 euro per uur, met een maximum van 7 euro per dag. Leden kunnen op vertoon van de ledenpas doorrijden.

In het voorjaar kondigde Natuurmonumenten aan in mei te starten met de parkeerbijdrage. Vanwege de lockdown en andere coronamaatregelen is besloten de introductie uit te stellen tot na de zomer.

Anouk Ballot
Anouk Ballot