Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vier mee - Hackfort 700 jaar!

24 februari 2024 | - Rob Krabbenborg

Hoera, landgoed Hackfort bestaat dit jaar 700 jaar! En dat gaan we vieren. Het wordt een bruisend jaar met 3x een weekend met Open Dagen in het kasteel en nieuwe verhalen in het souterrain. Ook kun je in de zomer genieten van een kunstroute door het parkbos en is er speciale aandacht voor de 300 jarige watermolen.

De prachtige trap in de hal van kasteel Hackfort

Open dag in kasteel Hackfort: Dwalen door het kasteel

Tijdens het eerste speciale openingsweekend van 13 en 14 april zijn bijna alle vertrekken in het kasteel te bekijken: een unieke kans! Je ontdekt de geheel eigen sfeer van iedere ruimte. De ronde torenkamers, een robuuste herenkamer en lieflijke, bloemrijke kleurenpracht in Freule Sannies salon. Een blikvanger is de chique Van Westerholtzaal (de grote zaal). In het souterrain met zijn dikke muren en gewelven ervaar je echt de 700 jarige historie van het kasteel en haar boeiende bewoners.

Hoera! Landgoed Hackfort bestaat 700 jaar. De boswachters van Natuurmonumenten hebben een bruisend programma gemaakt. Kom dwalen door het kasteel op de open dagen in april en juli, loop de kunstroute of spiek binnen bij de 300 jaar oude watermolen. Kijk hier voor alle festiviteiten.

Anouk Ballot

Boswachter Communicatie en Beleven

Natuurmonumenten beheereenheid Achterhoek.

- Rob Krabbenborg