Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vol weekend met heerlijke (piano)concerten in de grote zaal op Kasteel Hackfort

17 september 2021 | Anouk Ballot

Het Jacob Olie Trio geeft twee maal een interessant concert ten gehore op Hackfort op vrijdagmiddag en -avond 8 oktober. Zondag klinkt eerst een duo op viool met piano, gevolgd door een pianoconcert van solist Rik Kuppen. Vanaf een uur voor aanvang van het concert kunnen deelnemers “Dwalen door de kelder van kasteel Hackfort”.

De prachtig gerestaureerde grote zaal in kasteel Hackfort/ Fotograaf Verlaan en Bouwstra Architecten

Populaire Ierse melodieën

Het trio, met Diet Tilanus op viool, Jurrian van der Zanden op cello en Jacobus den Herder aan de vleugel, heeft een voorliefde voor minder bekende stukken: het Pianotrio van Frank Martin bijvoorbeeld. Je zult in dit stuk populaire Ierse melodieën voorbij horen komen. De begaafde musici schuwen populariteit echter niet, ook het "Dumky-trio" van Dvořák staat op het programma.

Beethoven op viool en piano

Violist Erten Deniz Ispir en pianiste Ayşegül Yörükoğlu spelen twee gouwe ouwen uit het viool-piano repertoire: Beethovens Zevende sonate en Francks Vioolsonate in A. Solist Rik Kuppen gooit het over een andere boeg en brengt prachtige populaire pianomuziek ten gehore met elementen van Prokofjev en Bartók.

==> Meer informatie, het concertprogramma en aanmelden via >>NM Kamermuziekfestival.

Dwalen door de kelder van Hackfort

Vooraf aan de 4 concerten is het mogelijk om te dwalen door de verschillende ruimtes in de koele en vochtige kelder van het kasteel en zie waar het voor Hackfort allemaal begon. Dikke muren, ronde en kruisgewelven en de gemarkeerde plek van de oorspronkelijke waterput… hier waan je je even in de middeleeuwen. Je ontdekt er een stukje van het Verhaal van Hackfort.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen.

 

Anouk Ballot
Anouk Ballot