Ga direct naar inhoud
Nieuws

Horeca deuren Jachtslot Mookerheide geopend

14 juli 2023

Afgelopen weekend opende het restaurant van Jachtslot Mookerheide. Het restaurant is gevestigd op de begane grond, in de vleugel (voormalige kapel) waar ook de private diner gevestigd is en het terras. Op de eerste verdieping is ook de Ludenzaal in gebruik genomen met faciliteiten voor zakelijke en feestelijke ontvangsten. Het eerste deel van het jachtslot is daarmee na restauratie weer geopend voor publiek.

Terras Jachtslot Mookerheide

Natuurmonumenten werkt nog volop aan de restauratie van het hoofdgebouw van het jachtslot in oorspronkelijke jugendstil stijl.

Na de start van de horeca in de vleugel wordt begonnen met de inrichting van het hoofdgebouw. Naar verwachting kunnen bezoekers hier vanaf medio november naast het reeds geopende deel, terecht voor (huwelijks-) partijen en zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen.

Marie-Louise Buckens van restaurant Jachtslot Mookerheide; "We zijn ontzettend blij met het resultaat dat na vele jaren plannen nu werkelijkheid geworden is. Alle partijen hebben maximaal samengewerkt om deze deelopening mogelijk te maken en de reacties van gasten zijn vol lof. Van koffie tijdens een wandeling tot een avondvullend diner, we hebben alle soorten gasten al mogen begroeten en dat is precies wat we voor ogen hebben!"

Samenwerking
Jeanette Pegels van Natuurmonumenten; “Het is erg fijn samenwerken met Marie-Louise en het horeca team. De inrichting van de vleugel is prachtig en past heel goed bij het monumentale karakter van Jachtslot Mookerheide. Het horeca-aanbod is met veel aandacht voor lokale en duurzame producten samengesteld. Zo worden groenten en kruiden uit de moestuin van het landgoed verwerkt in de gerechten. Erg mooi om te zien hoe afgelopen weekend bezoekers van het landgoed, na afloop van hun wandeling of fietstocht, weer konden genieten van een kop koffie of lunch bij het jachtslot”.

Restauratie Jachtslot
Natuurmonumenten werkt hard door aan de restauratie van het Jachtslot. Naar verwachting wordt het hele pand medio november 2023 opgeleverd en in gebruik genomen. Het hoofdgebouw is nu deels al uit de steigers. Zo is de koepel van de toren volledig hersteld, het plafond, het schrijnwerk en de glas-in-lood ramen zijn gerestaureerd en de oorspronkelijke dakbedekking is teruggebracht met Ludowici dakpannen. Door bijdragen  van donateurs zijn 35.000 verglaasde mozaïektegels opnieuw geproduceerd en teruggebracht op de gevel. In september wordt het tegelwerk afgerond en zal de gevel weer schitteren als vanouds.
Actuele informatie over de restauratie vind je op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/mookerheide/restauratie-jachtslot-mookerheide

Landgoed Jachtslot Mookerheide
Met de start van de horeca in het Jachtslot bundelen de landgoedpartners hun krachten. De bloemen van Zelfgeplukt staan op tafel en er is een samenwerking met Natuurbegraafplaats Mookerheide met de mogelijkheid tot een informeel samenzijn voorafgaande of na afloop van een afscheidsceremonie.
De partners bieden een groene en gastvrije ontvangst op Jachtslot en Landgoed Mookerheide met aanbod van diverse activiteiten. 

Een overzicht van alle activiteiten op Landgoed Mookerheide vind je op http://www.nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen.nl

Kijk voor meer informatie over de horeca in Jachtslot Mookerheide op www.jachtslot.com of stuur een mail naar: [email protected]

Onthulling Landgoed partnerbord_start horeca
Interieur Jachtslot
Restaurant Jachtslot Mookerheide
Interieur restaurant