Ga direct naar inhoud
Nieuws

Horeca Jachtslot Mookerheide opent medio juli haar deuren voor publiek

29 maart 2023 | Jeanette Pegels

Medio juli openen Roeland de Ridder en Sylvia de Ridder-Van der Valk hun restaurant in Jachtslot Mookerheide. Het eerste deel van het jachtslot wordt daarmee na restauratie weer geopend voor publiek.

JachtslotMookerheide

Natuurmonumenten werkt nog volop aan de restauratie van het jachtslot in oorspronkelijke jugendstil stijl. De vleugel (oude kapel) is het eerste deel dat gereed is en zal nu worden ingericht als restaurant met terras op de begane grond en faciliteit voor zakelijke en feestelijke ontvangsten op de eerste verdieping.

Na de start van de horeca in de vleugel wordt begonnen met de inrichting van het hoofdgebouw. Naar verwachting kunnen bezoekers hier vanaf medio november terecht voor (huwelijks-) partijen en zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen.

Roeland de Ridder; Na jaren horeca ervaring in de regio en vele boswandelingen op het landgoed, is het geweldig om ons werk en passie te combineren op deze unieke locatie.”

Samenwerking

Boswachter Communicatie en Beleven Jeanette Pegels: “Wij zijn blij met de samenwerking met Roeland, Sylvia en hun team. Het horeca-aanbod wordt met veel aandacht voor lokale en duurzame producten samengesteld. Dit past goed bij het karakter van het Landgoed. Sinds vorig jaar hebben beiden al kunnen proeven van de samenwerking met de Foodtrucks De Tuin op het Landgoed. In de weekenden en tijdens activiteiten kunnen bezoekers hier genieten van een kop koffie, appeltaart, ijs en allerlei lekkernijen afgestemd op het seizoen”.

 

Restauratie Jachtslot

Natuurmonumenten werkt hard door aan de restauratie van het jachtslot. Medio november 2023 is gepland voor de totaaloplevering van het jachtslot. Het hoofdgebouw, kenmerkend door haar prachtige Jugendstil elementen, is nu deels al uit de steigers. Zo is de koepel van de toren volledig hersteld, het plafond, het schrijnwerk en de glas-in-lood ramen zijn gerestaureerd en de oorspronkelijke dakbedekking is teruggebracht met Ludowici dakpannen. En met hulp van donateurs zijn 35.000 verglaasde mozaïektegels opnieuw geproduceerd en teruggebracht op de gevel. In april wordt het tegelwerk afgerond en de gehele gevel schittert straks weer als vanouds.

Actuele informatie over de restauratie vind je op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/mookerheide/restauratie-jachtslot-mookerheide

 

Landgoed Jachtslot Mookerheide

Met de start komende zomer van de horeca in het jachtslot bundelen we als partners onze krachten. De horecaexploitant is de expert op het gebied van hospitality en dienstverlening in het jachtslot. Natuurmonumenten is sterk in het beheer en aantrekkelijk maken van het natuurgebied. Met het partnership met Roeland en Sylvia optimaliseren we de beleving op het landgoed.

Het sluit ook goed aan op de onderlinge samenwerking met onze landgoed partners Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide en Zelfgeplukt. Zo bieden we de bezoekers een totaalbeleving en samen een groene en gastvrije ontvangst op Jachtslot en Landgoed Mookerheide.Houdt de agenda van Rijk van Nijmegen in de gaten voor alle activiteiten op Landgoed en Jachtslot Mookerheide: http://www.nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen.nl

Voor meer informatie over de vernieuwde horeca in Jachtslot Mookerheide, check de volgende website www.jachtslot.com of stuur een mail naar: [email protected]

Visual interieur horeca
Visual interieur horeca Jachtslot Mookerheide
Boswachter Communicatie en Beleven Noordoost-Brabant en Rijk van Nijmegen
Jeanette Pegels

Boswachter Communicatie en Beleven Noordoost-Brabant en Rijk van Nijmegen