Ga direct naar inhoud
Nieuws

Activiteiten in het Rijk van Nijmegen starten weer

06 juli 2021 | Ellen Luijks

De boswachters van Natuurmonumenten mogen weer excursies geven. Daarom is er een activiteitenprogramma gemaakt met activiteiten voor jong en oud, met en zonder gids. Zo kan je zelf kiezen wat het beste bij jou past. Van concerten tot stiltewandelingen en van kindertheater tot reeëntochten, voor ieder is er wat wils.

promotiewagen

Op pad met de boswachter

Vanaf 10 juli zijn er weer excursies en andere activiteiten in de natuurgebieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op 31 juli een bosbad te nemen of op 25 juli het Tante Thee Theater te bezoeken met de voorstelling ”Een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept". Geregeld kun je met de boswachter op stap over Landgoed Mookerheide en tegen het einde van de zomer kun je mee met de schaapsherder. Voor het gehele programma, informatie of reserveren kun je terecht bij de agenda natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen.

Speurtochten
Er is ook een onbegeleide tocht die je elke dag kan doen. Bij “De Tuin”, de horeca op Landgoed Mookerheide, is een speurtocht te koop. Kinderen vanaf 6 jaar leren alles over het landgoed en het landschap van de Mookerheide. Aan het einde van de tocht krijgen ze een schatkist mee naar huis. De speurtocht is van dinsdag tot en met zondag bij “De Tuin – tussen 10.00 en 16.00 uur – verkrijgbaar.
Als de boswachter met de promotiewagen in Heumensoord staat, wordt er ook een speurtocht door de boswachter uitgezet. Deze is zelfstandig met het gezin te lopen. Kijk voor data bij de agenda natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen.

Ontmoet de boswachter
De boswachters van Natuurmonumenten gaan met onze promotiewagen op pad in het Rijk van Nijmegen. De boswachter heet je welkom in de gebieden, geeft informatie en je kunt er natuurlijk terecht met al je vragen. Voor kinderen hebben we een leuke grondpuzzel en er is een voelkist waarin van alles te ontdekken valt. De boswachter is afwisselend aanwezig in Heumensoord, Landgoed Mookerheide, Sint-Jansberg en Mookerheide tussen 13.00 en 16.00 uur. Kijk voor data en locaties bij de agenda natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen.

dauwtrappen
Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter