Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Lente op Landgoed Mookerheide

22 maart 2023 | Jeanette Pegels

Lente op Landgoed Mookerheide. De bloeiende flora en fauna op het landgoed zijn door natuurfilmer Luc Enting prachtig in beeld gebracht.
Vanaf 15 maart tot 15 juli is het broedseizoen. Ken jij al de kraamvisite regels in de natuur?

Boswachter Communicatie en Beleven Noordoost-Brabant en Rijk van Nijmegen

Onze partner ‘Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide’ heeft prachtige beelden laten vastleggen van de flora en fauna op Landgoed Mookerheide. De dieren op het landgoed zijn niet altijd zichtbaar voor ons; ze houden zich verscholen in het struikgewas of zitten hoog in de bomen. Natuurfilmer Luc Enting maakte een korte film van 4 minuten op het landgoed. Ervaar de kracht van de natuur en maak kennis met de zandhagedis, de das, de grauwe klauwier, de veldkrekel en alle andere dieren van Landgoed Mookerheide.

In de lente en komende maanden is de natuur extra kwetsbaar. Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer vragen weer aandacht voor rust in het broedseizoen. Niet iedereen weet wat de regels zijn bij een bezoek aan de natuur. Daarom verzoeken alle boswachters van Nederland vriendelijk: ‘blijf op de paden, hond aan de lijn en laat geen afval achter.’ 

Klik hier voor de korte film van Luc Lenting en lees hier meer over de kraamvisite regels in de natuur. 

Geniet van de natuur en tot ziens op Landgoed Mookerheide! 

Boswachter Communicatie en Beleven Noordoost-Brabant en Rijk van Nijmegen
Jeanette Pegels

Boswachter Communicatie en Beleven Noordoost-Brabant en Rijk van Nijmegen