Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival op landgoed Mookerheide

23 augustus 2023 | Tanja Greve

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. In de kassen en de Ludenzaal, de pas gerestaureerde vleugel van het jachtslot, wordt een uiteenlopend muzikaal programma aangeboden. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival

Spectaculair programma op Landgoed Mookerheide

Geniet op vrijdagavond van de klanken van viool en klavecimbel in de oude kapel van jachtslot Mookerheide. Carla Leurs en Pieter Dirksen brengen o.a. werk van de virtuoze violist Pisendel ten gehore. Zaterdagmiddag is het podium in de historische kassen  voor het Rijkskwartet. In de avond kun je kiezen uit een intiem concert van cellist Jan Bastiaan Neven of je laten mee voeren door de klanken van het Chamber Jazz Consortnet. Ook de zondag biedt een betoverend programma.  Wat te denken van een van de meest spraakmakende en jonge strijkkwartetten van Nederland het Viride Kwartet en de zussen Sarah (fluit) en Merle (harp) van der Lijke. Een aantal concerten kan gecombineerd worden met een lunch of diner bij restaurant Jachtslot Mookerheide. Vanwege de voortgang van de restauratie is er verder geen toegang tot de rest van het hoofdgebouw.

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.

Tanja Greve