Ga direct naar inhoud
Nieuws

Weer horeca op Landgoed Mookerheide

06 juli 2021 | Ellen Luijks

Je hoeft niet heel ver weg voor een op en top vakantiegevoel. De tuinen van Landgoed Mookerheide laten zich op dit moment van hun mooiste kant zien. Naast bloemen en groenten, kun je nu ook weer genieten van een heerlijke kop koffie.

de tuinen zijn open

Bloemen en groenten
De uitgelezen kans om met een mooi plukboeket van de pluktuin naar huis te gaan. De pluktuin is namelijk weer geopend en er zijn meer bloemen dan vorig jaar. Ook de vrijwilligers van Natuurmonumenten werken hard in de tuin. Zij kweken er fruit en groenten. Het is mogelijk om op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur zelf je biologische groenten en fruit te oogsten. Het wisselt per week, waarbij je  kunt denken aan sla, andijvie, rode bieten, snijbiet, boontjes, erwten, komkommers, tomaten, paprika, etc.. Hierdoor kun je zelf geoogste, verse, onbespoten geteelde groenten van het landgoed thuis op tafel zetten.

zelf oogsten

Een kop koffie bij “De Tuin”
Sinds kort kun je naast een mooie bos bloemen ook weer genieten van een kop koffie. Bij de ingang van de pluktuin staan nu de foodtrucks van horeca ‘De Tuin’. Je kunt er niet alleen terecht voor een kop koffie, maar ook voor gebak, een luxe koek of een panini. En met dit warme weer hebben ze ook écht Italiaans ijs. Dubbel genieten dus, zowel op het terras voor de tuin als van de bloemen in de tuin.

Als je dan zo rondloopt tussen alle bloemen in de tuin met de zon boven je hoofd dan hoef je toch niet heel ver meer op vakantie. Combineer je bezoek aan het landgoed met het wandelen van de gele Twee Schansenroute. Deze brengt je bij de uitkijktoren die je een mooi uitzicht geeft over het Maasdal.

Voor de meest actuele openingstijden van Pluktuin Zelfgeplukt, kijk je op zelfgeplukt.nl. De foodtrucks van De Tuin staan er van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 16 uur. Tijdens deze tijden kan je ook de tuinen bekijken. Plukken van de bloemen kan tegen betaling tijdens de openingstijden van Zelfgeplukt. Je vindt Landgoed Mookerheide op de Heumensebaan 2 in Molenhoek.

De Tuin
Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter