Ga direct naar inhoud
Nieuws

Zondag 2 juni: Natuurdag Brummen

23 mei 2018 | Marie-Thérèse te Bulte

Kom zondag 2 juni naar de Actieve Natuurdag. Het jaarlijkse natuurevenement voor jong en oud in Brummen!

Natuurdag 2 juni Brummen

Een dag vol activiteiten, muziek, een informatiemarkt en een foodplein waar lokale horeca streekgebonden producten aanbiedt. Ofwel genieten van alles wat met natuur te maken heeft. Dit alles dankzij de vele actieve ondernemers uit de omgeving.

Een unieke kans om het Leusveld te ontdekken en te genieten. Het programma van deze dag biedt een nog breder aanbod dan vorig jaar. Kom maar langs als je durft!

De toegang is gratis. Je bent van harte welkom vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur.

Programma

Boswachters van Natuurmonumenten zijn gastheer. Er zijn excursies naar de prachtige orchideeën die bloeien op het Leusveld. En er is een fietstocht uitgezet. Net als vorig jaar is er een plein vol met kinderactiviteiten op het Robin Hood veld. Kinderen kunnen nestkastjes timmeren, waterdiertjes zoeken, boomklimmen, ponyrijden en nog veel meer.

Op het smulplein met gezellig terras kun je heerlijk eten en drinken. Ambachtelijk ijs, een wijnproeverij en een ruim aanbod van heerlijke zelfgemaakte producten. Het evenement wordt opgeluisterd met muziek van het stoere Brummense vriendenkoor Hardkoor, René Prop, harmonieorkest DES uit Hall en Chic en Shanty-koor.

Laat je inspireren door een houtkunstenaar of bezembinder, ga handboogschieten of volg een training op een speciaal mountainbikeparcours.

De natuurmarkt is er natuurlijk ook voor de natuur- en tuinliefhebbers. Er zijn meer dan 15 kraampjes met informatie over natuurbeheer, natuureducatie en natuuractiviteiten. De natuurorganisaties vertellen je graag meer!

Praktische info
  • Zondag 3 juni 11:00-16:00
  • Locatie: rondom huis Leusveld, Rhienderensestraat 22 in Hall
  • Toegang is gratis
  • Kom met de fiets!
  • Parkeren gratis

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte