Nieuws van de boswachter

Geld voor Leuvenumse Bossen

29 mei 2017 | Rianne Hagenbeek

Natuurgebied de Leuvenumse Bossen heeft deze maand € 500,- ontvangen van Prosu. Deze organisatie uit Dronten is gespecialiseerd in marketing op de agrarische markt draagt zo een steentje bij aan het beheer van de bossen.

Geld voor Leuvenumse Bossen

Natuurgebied de Leuvenumse Bossen heeft deze maand € 500,- ontvangen van Prosu. Deze organisatie uit Dronten is gespecialiseerd in marketing op de agrarische markt draagt zo een steentje bij aan het beheer van de bossen tussen Ermelo en Nunspeet.

Maatschappelijk betrokken

Medewerkers van Prosu krijgen tijdens hun dienstverband één keer de mogelijkheid een geldbedrag te doneren aan een goed doel. De KMM Groep, waar Prosu onderdeel van uit maakt, kent een speciaal sponsorfonds voor haar medewerkers waaruit ze, naar eigen keuze, projecten op sociaal en maatschappelijk gebied kunnen sponsoren. Het fonds biedt, tegen bepaalde voorwaarden, mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Ook giften in natura, zoals gebruikte laptops, behoren tot de mogelijkheid. Sinds de instelling van dit fonds zijn er ruim 150 projecten in binnen- en buitenland ondersteund.

Iets terug doen voor de natuur

Dit keer was de eer aan Tommy Aaldering. Hij hoefde niet lang na te denken over het goede doel waar de donatie naartoe moest en koos voor Natuurmonumenten. "Als natuurliefhebber kom ik veel op de Veluwe en vooral in de Leuvenumse Bossen. Het is een mooi en gevarieerd stukje natuur waar je ook een grote kans hebt om zwijnen of edelherten te zien. Als vaste bezoeker van het bos vond ik dat ik iets terug moest doen. Die schenking van € 500,- heeft het bos meer dan verdiend" vertelt Tommy Aaldering van Prosu. Als dank mocht Tommy samen met zijn vriendin mee op een privé excursie.

Blije boswachter

Boswachter Marcel Kwant: "We zijn enorm blij met deze donatie. Het is ook bijzonder om te merken dat de Leuvenumse Bossen zo’n indruk maken. Waar we het geld aan spenderen weet ik nog niet precies, maar we kunnen het goed gebruiken voor gereedschap voor werkzaamheden op de heide, in het bos of het onderhouden van de (wandel)paden."

Leuvenumse bossen zelf ontdekken

Wil je de gevarieerde natuur van deze bossen zelf ontdekken en kans maken een zwijn of edelhert te zien? Kom dan eens wandelen op één van de gemarkeerde routes.

Rianne Hagenbeek
logo