Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Weekendcursus leren overleven in het bos

11 september 2015 | Susanne Blommaert

Van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober organiseert Bosbeweging de cursus 'primitief overleven' in het Leuvenumse Bos.

Weekendcursus leren overleven in het bos

Survivaldeskundigen Daan en Jurjen van Bosbeweging nemen je mee het bos in. Daar ontdek je dat overleven geen zaak hoeft te zijn van afzien. Leer kijken door de ogen van de inheemse mens en ontdek dat alles wat je nodig hebt, voorradig is in de natuur.

De diepe connectie die de inheemse mens met de natuur had, is in de moderne wereld te vinden. We missen iets, ontastbaars, maar we voelen het wel. Herken je dit? Tijdens de cursus krijg je de handvatten voor deze connectie terug. Daarna kan je zelf verder met herstellen van deze oeroude vriendschap.

Wat leer je tijdens de cursus Primitief Overleven?

  • herkennen en gebruiken van eetbare planten
  • bouwen van een onderkomen
  • vinden van water
  • verkrijgen van vuur

Voordeel voor leden

In deze samenwerking tussen Natuurmonumenten en Bosbeweging leer je de basisvaardigheden om overal in de natuur te kunnen overleven en er onderdeel in te worden. Het is een inspirerende cursus die je de kans biedt om de geheimen van het bos beter te leren kennen. De cursus kost 240 eurovoor het hele weekend. Leden van Natuurmonumenten krijgen 10 euro korting per persoon! Meer info en aanmelden >>

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo