Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursie door en aan de slag in Loohuisbos

06 september 2019 | Anouk Ballot

Het veelzijdige natuurgebiedje Loohuis is vorige winter onder handen genomen door de boswachters. Bij dit groot onderhoud zijn vooral Amerikaanse eiken en grove dennen weggehaald en veel dood hout verwijderd dat boven de paden een gevaar vormde voor de bezoekers aan het bos. Op verschillende momenten hebben boswachters uitleg gegeven over de werkzaamheden. De betrokkenheid is groot en meerdere Aaltenaren hebben tevens aangegeven zelf ook meer voor Loohuis te willen betekenen. Vandaar dat de boswachters nog een excursie op 21 september en een werkdag op 9 november in dit gebied organiseren. Voor beide dagen kunt u zich aanmelden.

Naaldbomen

Uitleg over werkzaamheden

Op zaterdagochtend 21 september geven de boswachters een excursie voor degene die zich betrokken voelen bij het dit gebied en mogelijk meer hiervoor willen betekenen. De aanwezigen krijgen extra uitleg over het Loohuisbos, het hoe en waarom van de werkzaamheden en vernemen de wensen van de boswachter voor Loohuis om het een mooi gebied te laten blijven voor natuur, dier en recreant. Aanvang van excursie is om 9:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden voor deze excursie via de >>AGENDA

Samen aan de slag

Op zaterdagochtend 9 november gaat Natuurmonumenten met een groepje betrokken Aaltenaren aan de slag in Loohuis om er enkele klussen uit te voeren. Meer informatie over deze ochtend en aanmelden hiervoor via de site van Natuurmonumenten.

Afwisselend gebied al zo'n 90 jaar in beheer

Loohuis is een leuk, aantrekkelijk, mooi natuurgebied op steenworp afstand van Aalten. Vele bewoners komen hier regelmatig. De mooie afwisseling van oude dennen, een ven, bouwland en wallen zorgt dat vele vogels als de boomklever, grote bonte en groene specht zich hier thuis voelen.

De relatie tussen het Loohuis, Aalten en Natuurmonumenten heeft al een lange geschiedenis. Nadat in 1927 het gebied werd aangekocht door de Vereniging “Aaltens Belang” om het bos te behouden, werd het bezit later aangeboden aan Natuurmonumenten zodat het gebied werd veiliggesteld. En zo beheren we dit gebied al zo’n 90 jaar en kunnen Aaltenaren hier blijven genieten.

Anouk Ballot
Anouk Ballot