Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Loohuis

  Loohuis

  Welkom in Loohuis

  Vlakbij het Achterhoekse Aalten ligt het aantrekkelijke natuurgebied Loohuis. Geniet in dit bos van het ven of wandel door het gras- en bouwland met houtwallen. Veel vogels als de boomklever, grote bonte en groene specht voelen zich thuis in dit natuurgebied.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Loohuis
 • Nieuws
 • Over het gebied

  Vlakbij het Achterhoekse Aalten ligt het aantrekkelijke natuurgebied Loohuis. Geniet in dit bos, met ven of wandel door het gras- en bouwland met houtwallen. Veel vogels als de boomklever, grote bonte en groene specht voelen zich thuis in dit natuurgebied.

  Veel vogels en dieren in het bos

  Dit mooie natuurgebied is een prachtige plek om tot rust te komen. Vanuit Aalten loop je zo het bos in. Veel grove dennen in het bos staan hier al meer dan honderd jaar. Tussen de bomen zoeken reeën en andere kleine zoogdieren naar voedsel en beschutting. In het bos kun je grote mierenhopen ontdekken.

  Wat kun je in het natuurgebied doen?

  • Wandel of fiets vrij rond op de wegen en paden.
  • Honden zijn van harte welkom in het bos, mits aangelijnd.
  • Ontdek het natuurgebied te paard via het ruiterpad.
  • Bij droog weer is het bos ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

  Ga meer informatie over de natuur in de regio naar VVV Aalten.

  Voor excursies in de natuur, bel: T (035) 6559955

  Hoe is bos te bereiken?

  Rijd ten oosten van Aalten over de Hamelandroute (N313) en neem de afslag Loohuisweg. Kom je op de fiets? Vanaf station Aalten is het ongeveer een kwartier fietsen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Praktisch

  Extra informatie

  Loohuis

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo