Ga direct naar inhoud
Nieuws

Muziek-filmavond levert mooie gesprekken over Loohuisbos

13 maart 2019 | Anouk Ballot

Enigszins onder de indruk van de muziek-filmavond met thema natuur, die Fanfare Eendracht uit Aalten heeft neergezet, waren enkele boswachters na de twee voorstellingen aanwezig om vragen over Loohuisbos te beantwoorden.

Natuurmonumenten Achterhoek 'opent' voorstelling van fanfare Eendracht Aalten

"Wat een eer om deze muziek en filmavond met thema natuur te mogen openen", meldt Udo Hassefras, gebiedsmanager van Natuurmonumenten Achterhoek, tweemaal bij aanvang van de voorstelling voor een volle zaal.

Het credo “Verlies de schoonheid nooit uit het oog” kunnen wij van harte onderschrijven. Vandaar dat een samenwerking met deze uitvoering van Fanfare Eendracht al snel tot stand kwam. En wat een toeval dat deze avond met beelden van onder andere het Loohuis samenviel met ons groot onderhoud in dit bos.

Grote betrokkenheid

Wij hebben over de werkzaamheden gecommuniceerd via een artikel in Achterhoek Nieuws en middels informatieborden in het terrein. We hebben veel reacties gekregen, zowel positief, dat er eindelijk eens wat gebeurt, maar ook zorgen over de houtkap en over de vele loslopende honden. Hieruit blijkt de betrokkenheid van Aaltenaren bij dit bosgebiedje.

Al zo'n 90 jaar in beheer

De relatie tussen het Loohuis, Aalten en Natuurmonumenten heeft al een lange geschiedenis. Nadat in 1927 het gebied werd aangekocht door de Vereniging “Aaltens Belang” om het bos te behouden, werd het bezit later aangeboden aan Natuurmonumenten zodat het gebied werd veiliggesteld. En zo beheren we dit gebied al zo’n 90 jaar en kunnen Aaltenaren hier blijven genieten.

En verder...

Zodra het droger wordt, knappen we de paden op. Eind mei/begin juni volgt er nog een excursie door Loohuis voor degene die zich hierbij betrokken voelen en eventueel een dag(deel) mee zouden willen helpen in het beheer van dit bos. Meer info hierover volgt.

Dank voor de mooie gesprekken

De boswachters hebben in ieder geval genoten van de uitvoeringen en de vele interessante en fijne gesprekken voor en na de voorstellingen. Hartverwarmend zijn ook de positieve reacties van ieder op onze aanwezigheid en openheid.

Zoals van wethouder Joop Wikkerink en Hans te Lindert: “Complimenten en dank ook voor de aanwezigheid van Natuurmonumenten voor het beantwoorden van vragen en het geven van een toelichting over hun werk in het algemeen en het Loohuisbos in het bijzonder.”

En van fanfare Eendracht: “Nogmaals dank voor jullie aanwezigheid en medewerking. Ik vond het echt zo'n waardevolle toevoeging! Nadien ook van veel mensen gehoord dat ze het goed vonden dat jullie er stonden, waaronder de wethouders.”

Zie hier een artikel over de voorstellingen in Aaltens Nieuws>>

Anouk Ballot
Anouk Ballot