Ga direct naar inhoud
Nieuws

Eendenkooi Breukeleveen opent haar deuren weer

19 maart 2024 | Tamara Overbeek

Ook dit jaar zet Natuurmonumenten weer regelmatig de deur open van eendenkooi Breukeleveen. Elk laatste weekend van de maand en op feestdagen staan onze enthousiaste vrijwillige boswachters op de Kanaaldijk tussen Hollandsche Rading en Tienhoven die jou graag verleiden tot een bezoek aan de eendenkooi.

eendenkooi Breukeleveen

Het geheim van de kooiker

De eendenkooi bestaat uit een klein dicht bos met een grote plas in het midden. In elke hoek ligt een vangpijp waarin de eenden vroeger gevangen werden. Eén vangconstructie in deze kooi is nog intact. Omdat eendenkooien een oud en typisch Nederlands fenomeen vormen, houden we deze graag in stand. Onze boswachters vertellen je graag over het geheim van de kooiker.

Plan je bezoek aan de eendenkooi

De boswachters staan er tussen maart en oktober elk laatste weekend van de maand van 12.00 – 15.30 uur, mits het niet regent. Ook op feestdagen zijn ze er te vinden. Klik hier voor de exacte data.  De rondleidingen zijn gratis, maar een donatie wordt zeker gewaardeerd.  Als je de eendenkooi graag op een andere dag met een groep wilt bezoeken, kun je een rondleiding reserveren bij onze boswachter. Mail dan naar [email protected]

 

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek