Ga direct naar inhoud
Nieuws

Prijzengeld non-stop elfstedentocht gedoneerd aan Natuurmonumenten

29 september 2021 | Tamara Overbeek

204 kilometer suppen in 33,5 uur zonder te slapen! Wat een prestatie van Margriet Koeman die begin september de elfstedentocht heeft volbracht op de sup. “Mijn lijf doet overal pijn, maar geweldig om te doen!” Margriet werd ook nog eens eerste bij de dames en won daarmee een mooi bedrag van 500 euro die ze doneert aan Natuurmonumenten.

Margriet Koeman op de sup

Volgend jaar weer

Deze non-stop race begon op zaterdagmorgen 3 september om 8.00 uur en eindigde zondag om 17.30 uur in Leeuwarden.  Elke 20 kilometer stond haar verzorgingsteam klaar met eten en drinken, maar daarna moest ze weer verder. “Het was zwaar”, vertelt Margriet, ”maar wel geweldig om te doen. Zoveel supporters die onderweg langs de route stonden. Er reden mensen helemaal naar Friesland om mij 3 minuten te zien. Dat gaf mij de drive om door te gaan. Uiteraard ook veel zware momenten gehad. Vooral in de nacht is het heel donker en mistig, dat was wel moeilijk. Maar het was een geweldige ervaring, dus ik ga volgend jaar zeker weer mee doen!”

Samen voor de natuur

Margriet heeft een supschool in Oud Loosdrecht, Iksup. Zij en haar klanten suppen vaak op de kanoroute van Natuurmonumenten in de Vuntus. Zij draagt de natuur dan ook een warm hart toe. Sinds 2020 werken Natuurmonumenten en Iksup samen om ook haar klanten de bijzondere natuur nog beter te laten beleven. Zo werft Margriet leden voor de vereniging en vertelt de boswachter van Natuurmonumenten hoe mooi de natuur is aan een klas kinderen tijdens een clean-up sup.

Ambassadeur van de natuur

Het was voor Margriet dan ook een logische keuze om het prijzengeld van de elfstedentocht aan Natuurmonumenten te doneren. Boswachter Tamara Overbeek: “We zijn erg blij met deze donatie van Margriet, maar bovenal zijn we trots op haar en dankbaar voor zo’n goeie ambassadeur van de natuur in de Vechtplassen.”

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek