Word lid
Wandelen

Wandelroute Gaasterland

Wandelroute Gaasterland

12 km

Waar

Oudemirdumerklif

Wandelen

Wandelroute Gaasterland

Wandel door het onverwachte Friese landschap van Gaasterland, een glooiend landschap met hier en daar een houtwal. Met de omliggende bossen en de glooiende weilanden leent dit afwisselende landschap zich prima voor een fiets- of wandeltocht.

Gaasterland hoort bij Friesland, maar het wekt niet direct die indruk. Hier geen weidse vlaktes, maar een glooiend landschap met hier en daar een houtwal. Landijs vormde in de voorlaatste ijstijd dit heuvelachtige natuurgebied. Gebieden als het Lycklamabos zijn dan ook erg vochtig. Dit Friese bos is van oorsprong een eikenhakhoutplantage. Met de omliggende bossen en de glooiende weilanden leent dit afwisselende landschap zich prima voor een fiets- of wandeltocht. Veel plezier!

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Bezoekerscentrum Mar en klif: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanaf Joure via de A6 naar Lemmer. Vanuit Lemmer neem je de N359. Neem na verloop van tijd de afslag richting Nijemirdum. Vervolg je weg via Nijemirdum naar de Brink in Oudemirdum.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Neem vanaf NS station Heerenveen Qliner 315 naar Lemmer. Van daaruit buslijn 47 naar Wijckel. Vanuit Wijckel naar Oudemirdum met bus 44.

De route

 Startpunt

12 km

Wandelroute Gaasterland