Ga direct naar inhoud
Nieuws

Blog: De grootste sportschool van Nederland

05 januari 2017 | Sander Verwoerd

Sport de kilo's eraf in de natuur, veel goedkoper dan een sportschool en lekker buiten!

Blog: De grootste sportschool van Nederland

Fitness, cardio, bootcamp, hardlopen. Afgelopen week kon je zelfs even skiën in de Limburgse 'vestigingen' van Nederlands grootste en goedkoopste sportschool, de natuur.

Natuurmonumenten is een van de 'sportschoolhouders' van de natuur. Je hebt bij ons al een abonnement voor een paar tientjes per jaar! Je kunt dan onbeperkt komen sporten, 7 dagen per week, van zonsopgang tot zonsondergang. En of je dat de ene week in Limburg wilt doen en de andere week in Groningen. Het mag allemaal en kies je een beetje de juiste tijden uit, dan heb je de sportschool nog helemaal voor jezelf, met een levensecht 360 graden decor in plaats van verouderde dvd. Dat allemaal ook nog inclusief zuurstofboost en beter nog, zonder zweetlucht.

Sommige lezers zullen nu stellig beweren dat de natuur toch gratis is... Dat is kortetermijndenken, net als verwachten dat je in een paar weken de kerstkilo's en extra overtollig vet voorgoed kwijt kunt raken. Zou iedereen de natuur als gratis en vanzelfsprekend zien, dan zouden we in de toekomst inderdaad weleens genoodzaakt kunnen zijn om niet alleen in januari, maar het hele jaar, in een bedompte, met zweetgeur gevulde sportschool te moeten bewegen. Want net als sporttoestellen moeten ook de faciliteiten in de natuur onderhouden worden. Dan betaal ik graag voor veilige, goed onderhouden paden en een frisse zeewind of natuurlijke boslucht tijdens een hardlooprondje!

Bekijk snel onze hardlooproutes of word direct lid >>

Ik zeg, tot buiten!Boswachter Sander

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd