Ga direct naar inhoud
Nieuws

Goede voornemens volhouden in boomgaard Fort de Voorn

16 januari 2020 | Sander Verwoerd

Eind januari ontstaan vaak de eerste barstjes in goede voornemens. Natuurmonumenten en Hoogstambrigade Bommelerwaard helpen je graag om ze vol te houden. Je kunt met hen je spieren trainen én naar buiten, de natuur in. Er worden nog deelnemers gezocht om op 25 januari mee te helpen snoeien in de eeuwenoude boomgaard bij Fort de Voorn in Heerewaarden.

Winters tafereel in de eeuwenoude boomgaard

Aanmelden kan via [email protected].

Tijdens een extra ‘wintersnoei’ maken Natuurmonumenten en Hoogstambrigade Bommelerwaard de 200 jaar oude boomgaard klaar voor het voorjaar. Extra hulp van vrijwilligers is daarbij heel erg welkom. Zo kan deze bijzondere plek nog generaties behouden blijven. Onder begeleiding van de hoogstambrigade gaan de deelnemers aan de slag. Dit betekent vanaf een ladder de boomtakken snoeien, maar ook de lagere bomen kunnen een 'knipbeurt' gebruiken. Kinderen, vanaf 10 jaar, kunnen meehelpen takken sjouwen.

Praktische informatie

De werkdag vindt plaats op 25 januari van 9.30 tot 14.30 uur. Voor thee, koffie en verse appeltaart wordt gezorgd. Deelnemers dienen wel hun eigen lunch mee te nemen. De hoogstambrigade zorgt voor het werkmateriaal. Het is belangrijk om juiste kleding en stevig schoeisel aan te doen. De boomgaard bevindt zich achter Voorne 13 in Heerewaarden. Het is een locatie met weinig parkeerplekken, daarom wordt aangeraden vooral te carpoolen of op de fiets te komen.

Ziet de boomgaard er deze zomer weer zo uit?
Sander Verwoerd
Sander Verwoerd