Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom snoeien op Fort de Voorn

28 februari 2022 | Ellen Luijks

Ook dit jaar gaan we tijdens NLDoet weer samen de handen uit de mouwen steken op Fort de Voorn. Tijdens deze snoeidag maken Natuurmonumenten en Hoogstambrigade Rivierenland de 200 jaar oude boomgaard klaar voor de lente.

Natuurmonumenten

Natuurwerkdag op Fort de Voorne

Extra hulp van vrijwilligers is daarbij heel erg welkom. Zo kan deze bijzondere plek nog generaties behouden blijven. Onder deskundige begeleiding van de hoogstambrigade gaan de deelnemers aan de slag. Dit betekent vanaf een ladder de boomtakken snoeien, maar ook de lagere bomen kunnen een 'knipbeurt' gebruiken. Kinderen, vanaf 10 jaar, kunnen meehelpen takken sjouwen. De eeuwenoude boomgaard op het voormalige fort ligt op een fantastische plek tussen Maas en Waal. De hoogstambomen zijn vaak oude fruitrassen van appels en peren. 

 

Praktische informatie

De werkdag vindt plaats op zaterdag 11 maart van 9.00 tot 14.30 uur. Voor thee, koffie en een soepje wordt gezorgd. De hoogstambrigade zorgt voor het werkmateriaal. Het is belangrijk juiste kleding en stevig schoeisel aan te doen. De boomgaard bevindt zich achter Voorne 13 in Heerewaarden. Het is een locatie met weinig parkeerplekken, daarom wordt aangeraden vooral te carpoolen of op de fiets te komen.

https://www.nldoet.nl/

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter