Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom snoeien op Fort de Voorn

27 september 2022 | Lieke de Grunt

Dit jaar mag het weer, samen de handen uit de mouwen steken op de Landelijke natuurwerkdag op Fort de Voorn. Tijdens deze snoeidag maken Natuurmonumenten en Hoogstambrigade Rivierenland de 200 jaar oude boomgaard klaar voor de winter. ''Kom helpen snoeien in een eeuwenoude boomgaard op de bijzondere locatie van Fort de Voorn bij Heerewaarden aan de Maas. Zo houden we samen de hoogstambomen en de natuur hier in stand'' Lianne Schröder.

Lianne Schröder - Natuurmonumenten

Extra hulp van vrijwilligers is daarbij heel erg welkom. Zo kan deze bijzondere plek nog generaties behouden blijven. Onder deskundige begeleiding van de hoogstambrigade gaan de deelnemers aan de slag. Dit betekent vanaf een ladder de boomtakken snoeien, maar ook de lagere bomen kunnen een 'knipbeurt' gebruiken. Kinderen, vanaf 10 jaar, kunnen meehelpen takken sjouwen. De eeuwenoude boomgaard op het voormalige fort ligt op een fantastische plek tussen Maas en Waal. De hoogstambomen zijn vaak oude fruitrassen van appels en peren.  

Praktische informatie
De werkdag vindt plaats op 5 november van 9.00 tot 14.30 uur. Voor thee, koffie en lekkere lunch wordt gezorgd. De hoogstambrigade zorgt voor het werkmateriaal. Het is belangrijk juiste kleding en stevig schoeisel aan te doen. De boomgaard bevindt zich achter Voorne 13 in Heerewaarden. Het is een locatie met weinig parkeerplekken, daarom wordt aangeraden vooral te carpoolen of op de fiets te komen.

Aanmelden kan via de website van de Landelijke natuurwerkdag,

https://www.natuurwerkdag.nl/klus/fort-de-voorn-heerewaarden-historische-appel-en-perenboomgaard-snoeien/2022-11-05

 

Lieke de Grunt