Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Twaalf brandrode runderen langs de Maas

09 mei 2016 | Sander Verwoerd

Sinds kort kun je 12 brandrode runderen zien grazen in het nieuwe natuurgebied Hemelrijkse Waard. Een samenwerking tussen Natuurmonumenten en boer Spierings.

Twaalf brandrode runderen langs de Maas

Ontdek de Maasuiterwaarden tijdens een heerlijke struintocht >>

In de Hemelrijkse Waard, tussen Oijen en Lithoijen, is ruimte voor echte riviernatuur. Hier mag de Maas weer overstromen zonder dat de omgeving bang hoeft te zijn voor natte voeten. Een nieuwe wildernis, nog volop in ontwikkeling, toch er is al nu al veel te zien en te beleven.

Samenwerking

Deze grazende runderen geven een mooi voorbeeld hoe een natuurorganisatie en veehouderij de handen ineen kunnen slaan voor een win-win situatie. In dit geval is het de samenwerking tussen boer Spierings uit Oss en Natuurmonumenten.

placeholder

Brandrode runderenFotograaf: Jasper Spierings

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd
logo