Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef de Grensmaas bij Meers vanaf het uitkijkplatform

29 mei 2019 | Paul Wijenberg

"BuitenBeeld" is een verrassend, veilig en verplaatsbaar uitkijkplatform en daagt de passerende fietsers en wandelaars uit om te genieten van het uitzicht op de natuur bij Meers.

De Grensmaas bij Meers: steeds weer anders!

Je kunt op deze lokatie bij "Woodhenge", het Bomenmonnument, vanaf 3 meter hoogte of via de spiegels in de zijwand van de heringerichte riviernatuur genieten.

Het platform staat tot 9 augustus gestationeerd op het terrein naast het drukbezochte fiets- en wandelpad aan de Koegrienddijkweg in Meers. "BuitenBeeld" is iedere dag tussen zonsopkomst en zonsondergang gratis toegankelijk.

Vanaf het uitkijkplatform op de steilrand van de Maasoever kijk je uit op een zeer afwisselend gedeelte van de riviernatuur: Wild begroeide grindeilanden en ooibossen, spannende stroomversnellingen waar je de kanovaarders overheen ziet gaan en fouragerende Koniks en allerlei watervogels.

Natuurmonumenten kiest er als beheerder voor om de procesnatuur hier zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan. Zij zet kuddes Konikpaarden en Gallowayrunderen in als onderdeel van het natuurlijk beheer. We verwachten dat hier een paradijs voor voedselzoekende en rustende watervogels en voor allerlei wilde bloemen en kruiden ontstaat.

De Grensmaas bij Meers
Paul Wijenberg
Paul Wijenberg