Ga direct naar inhoud
Nieuws

Buitenbeeld langs de Maas bij Grevenbicht

07 september 2022 | Samira Maas

Het mobiele uitkijkplatform ‘Buitenbeeld’ staat de komende weken langs de Maas bij Grevenbicht. Maak eens een tussenstop tijdens je wandel- of fietstocht of kom langs bij de boswachter!

Buitenbeeld Koningssteen

Buitenbeeld wordt regelmatig ergens anders in de natuur geparkeerd. Nu dus langs de Maas bij Grevenbicht, ter hoogte van veerpont 't Veerke. Hier is de natuurontwikkeling pas net begonnen. Tot medio oktober blijft het reizend uitkijkplatform op deze locatie staan. 

Kijk uit over de Grensmaasnatuur

De drie meter hoge container biedt net weer een andere kijk op de wilde riviernatuur. Beneden vind je een informatiepaneel met natuurweetjes, vanaf het dak heb je een mooi uitzicht over Rivierpark Maasvallei. Kijk uit over het water. Spot een grote grazer in de verte. Geniet van overvliegende vogels. Of sta eens stil bij de wolkenhemel. 

Kom langs bij de boswachters

Op zondagochtend 25 september van 10.30 tot 12.00 uur zijn de boswachters bij Buitenbeeld aanwezig. Wil je meer weten over de natuurontwikkeling en het beheer door Natuurmonumenten? Over de grote grazers en andere bewoners in de Maasvallei? Of heb je een andere vraag? Kom langs. Bewoners uit de omliggende dorpen zijn van harte welkom om op de koffie te komen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de nieuwe natuur. Aanmelden is niet nodig, tot dan!

Weten waar Buitenbeeld straks naartoe reist? De planning volg je op www.natuurmonumenten.nl/buitenbeeld.

Samira Maas