Nieuws van de boswachter

Buitenbeeld langs de Maas bij Obbicht

05 augustus 2022 | Kay Jans

Het mobiele uitkijkplatform ‘Buitenbeeld’ staat de komende maand langs de Maas bij Obbicht. Maak eens een tussenstop tijdens je wandeling of kom langs bij de boswachter!

Buitenbeeld

Buitenbeeld wordt regelmatig ergens anders in de natuur geparkeerd. Nu dus in de nieuwe natuur tussen Obbicht en Nattenhoven, ter hoogte van de kasteelhoeve Obbicht (Kasteelweg 25). Je bereikt het terrein via het klaphekje tegenover de kasteelhoeve. Ook de locaties Grevenbicht en Nattenhoven komen nog aan de beurt. 

Kijk uit over de Grensmaasnatuur

De drie meter hoge container biedt wandelaars net weer een andere kijk op de wilde riviernatuur. Beneden vind je een informatiepaneel met natuurweetjes, vanaf het dak heb je een mooi uitzicht over Rivierpark Maasvallei. Kijk uit over het water. Spot een grote grazer in de verte. Geniet van overvliegende vogels. Of sta eens stil bij de wolkenhemel. Ook passerende fietsers over de dijk nodigen we uit om eens van de fiets te stappen en Buitenbeeld te beklimmen. 

Kom langs bij de boswachter

Op woensdagavond 17 augustus van 19.00 en 20.30 uur en zondagochtend 28 augustus van 10.30 en 12.00 uur is de boswachter bij Buitenbeeld aanwezig. Wil je meer weten over de natuurontwikkeling en het beheer door Natuurmonumenten? Over de grote grazers en andere bewoners in de Maasvallei? Of heb je een andere vraag? Kom langs. Bewoners uit de omliggende dorpen zijn van harte welkom om op de koffie te komen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de nieuwe natuur. Aanmelden is niet nodig, tot dan!

Meer weten? Kijk ook op www.natuurmonumenten.nl/buitenbeeld. 

Buitenbeeld Obbicht

Vanaf Buitenbeeld heb je een mooi uitzicht over de rivier en de Grensmaasnatuur.

Kay
Kay Jans
logo