Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursie met de MaasVerkenner: Rivierpark Maasvallei in geuren en kleuren

15 juni 2023 | Samira Maas

Langs de Grensmaas in Meers is de ruige riviernatuur al goed in ontwikkeling en optimaal te beleven. Hier kun je eindeloos struinen en genieten van een bijzonder landschap dat continu in beweging is. Ontdek samen met een gids de prachtige geuren en kleuren in Rivierpark Maasvallei.

wilde bloemen meers

Het is zomer in de Maasvallei! Laat je onderdompelen in de weelderige natuur aan de oever van de Maas en ga mee op deze wandeling met een MaasVerkenner van RivierPark Maasvallei (partner van Natuurmonumenten).

Geniet van een landschap waar water, grindoevers, struiken, ooibossen met open plekken, bloemen, kruiden en grassen elkaar afwisselen. Maasverkenner John Leclaire dompelt je onder in de bloemen-, planten- en kruidenpracht en laat je kennis maken met de verrassende bewoners in het gebied. 

Praktisch

De wandeling vindt plaats op zondag 16 juli 2023 tussen 14.00 en 16.00 uur en is geschikt voor het hele gezin. Je betaalt een kleine deelnameprijs. 

  • Start: 14 uur aan Café de Witte Börstel in Meers.
  • Deelname: 2 euro per persoon, 1 euro per kind tot 12 jaar aangevuld met 1.21 euro administratiekosten per persoon. 
  • Je wandelt door de struinnatuur: trek dus stevige (wandel)schoenen aan en draag eventueel een lange broek. Controleer jezelf achteraf op teken. Bij slecht weer kan het modderig zijn. 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de excursie, dan is aanmelden hiervoor nodig. Dat kan via de website van RivierPark Maasvallei. Op deze website vind je nog meer activiteiten. Elke tweede zondag van de maand staat een MaasVerkenner klaar. Steeds met een ander thema. De gidsen vertellen over de Maas en haar geschiedenis of over de natuur en de dieren in RivierPark Maasvallei. 

Veel plezier!

Samira Maas