Ga direct naar inhoud
Nieuws

Mobiel uitzicht op de Maas

04 oktober 2018 | Paul Wijenberg

Op 3 oktober j.l. werd de rust in de Maasvallei eventjes met opzet verstoord: ons mobiele uitkijkplatform "BuitenBeeld" werd naast het Bomenmonument in Meers in gebruik genomen. Zo'n 45 gasten uit Meers, uit de Provincie en uit collega-natuurorganisaties vierden mee en bewonderden het nieuwe uitzicht op de Grensmaas.

Komt dat zien!

"BuitenBeeld" is een veilig, verrassend en verplaatsbaar uitkijkplatform en biedt een maand lang de passerende wandelaars en fietsers een verrassend uitzicht in het natuurgebied bij Meers (Elsloo). Je kunt hiermee dit zeer dynamische gedeelte van de Grensmaas beleven vanaf 3 meter hoogte of via de spiegels in de zijwand. Het platform is iedere dag tussen zonsopkomst en zonsondergang gratis toegankelijk.

Op de zondagmiddagen van 13.00u tot 16.00u zijn er boswachters en gebiedsgidsen die de bezoeker persoonlijk ontvangen. Op aanvraag is er dan -onder voorbehoud- een mini-excursie mogelijk.

Het platform staat tot 2 november gestationeerd naast het Bomenmonument van Meers aan de Koegrienddijkweg, Elsloo. Dit is op loopafstand van het bekende café de Witte Borstel in Meers waar ook de parkeergelegenheid is.

•Zie ook natuurmonumenten.nl/buitenbeeld, FB Maasvallei en #buitenbeeld

Verplaatsbaar platform

Verplaatsbaar!

Binnen enkele minuten is het platform op- of afgeladen. De (externe) vrachtwagen kan tot IN de natuurgebieden transporteren.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg