Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw: langeafstandswandeling door RivierPark Maasvallei

23 juli 2020 | Kay Jans

Kun jij niet genoeg krijgen van de prachtige wilde riviernatuur langs de Grensmaas? Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten heeft projectbureau RivierPark Maasvallei een langeafstandswandeling ontwikkeld. De route is 137 kilometer lang, doorkruist 2 landen, 2 Limburgen en 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei.  

langeafstandswandeling maasvallei

Voor iedereen

De route brengt wandelaars langs de mooiste landschappen, unieke riviernatuur en gezellige dorpjes aan Belgische en Nederlandse oever. De wandelroute is in twee richtingen bewegwijzerd met het RivierPark Maasvallei logo. In gebieden die door hoogwater niet of moeilijk toegankelijk zijn, is bovendien gezorgd voor een alternatief. Op die manier kan de meerdaagse wandeltocht het hele jaar door met droge voeten gelopen worden. Bovendien is het dankzij de veerpontjes en enkele bruggen over de Maas mogelijk om de route in meerdere korte lussen op te delen. Zo kan iedereen, ook de minder geoefende wandelaar, de wandeling afleggen.

Meer weten?

De langeafstandsafwandeling bestond al aan Belgische zijde van de Maas. In 2018 startte het projectbureau samen met Nederlandse partners, waaronder Natuurmonumenten, aan een grensoverschrijdende lus. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website van RivierPark Maasvallei

 

Kay
Kay Jans