Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw uitkijkplatform bij Maasband

13 december 2019 | Paul Wijenberg

Beleef de Grensmaas eens heel anders en bezoek het gloednieuwe vogelkijkplatform. Een spectaculair uitzicht op Moeder Maas en op allerlei soorten vogels is je deel.

Foto: Han Houben

Onlangs hebben vrijwilligers uit Meers, Maasband en Stevensweert in opdracht van Natuurmonumenten een prachtig vogelkijkplatform langs de Grensmaas bij Maasband gerealiseerd. Dit platform is gebaseerd op een model bij de Molenplas in Stevensweert.

Gouden handjes in elkaar geslagen

“Een zeer geslaagd staaltje van samenwerking èn burenhulp!”, aldus een trotse Huub Joosten, boswachter Natuurmonumenten. “Wij hebben geholpen met de bekostiging en de toelevering van alle materialen tussen moer en plank en met het samenbrengen van vrijwilligershulp. Het hout komt vooral uit de eigen bossen. Ontwerp, zagen en monteren is echter grotendeels de verdienste van de enthousiaste en kundige vrijwilligers. Wij allemaal zijn heel trots op het resultaat!”.

Routepunt met meerwaarde

Het platform met infopaneel over de te ontdekken watervogels biedt een spectaculair uitzicht op de dynamische grindbanken in de Grensmaas en is gratis en jaarrond toegankelijk. Dit platform wordt ook als routepunt opgenomen in een nieuwe wandelroute door de struinnatuur tussen Meers en Maasband. Deze wordt in het komend voorjaar opgeleverd. Ook hierbij werkt Natuurmonumenten actief samen met de lokale vrijwilligers.

[foto: Han Houben]

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg