Ga direct naar inhoud
Nieuws

Open Monumentendag bij de Hompesche Molen in Stevensweert

07 augustus 2023 | Samira Maas

Tijdens Open Monumentendag opent Natuurmonumenten de deuren van haar cultuurhistorische gebouwen. Bij de Hompesche Molen in Stevensweert worden bezoekers op zaterdag 9 september tussen 11 en 17 uur getrakteerd op gratis excursies.

Hompesche Molen met OERRR-speelnatuur

Midden op het ‘Eiland in de Maas’ bij Stevensweert vind je de Hompesche Molen. Het ruim 300 jaar oude rijksmonument is de hoogste stellingmolen in Limburg. Vanaf de omloop heb je een prachtig uitzicht over drie landen.

Rondleidingen

Bij de Hompesche Molen staan molenaars, gidsen en boswachters op zaterdag 9 september tussen 11 en 17 uur voor je klaar. Zij laten je graag deze rijke historische plek midden in het groen beleven. Je kunt samen met de molenaar  de molen beklimmen, op pad met een natuurgids in het tegenovergelegen natuurgebied de Molenplas of meedoen aan een historische wandeling naar voormalig kasteeldomein Walburg onder leiding van een VVV-gids.

Kidsactiviteiten

Ook de kids hoeven zich niet te vervelen. Ga mee nazomerspeuren met het hele gezin, beklim de molen of kom langs bij de boswachter voor een leuke speurtocht. En natuurlijk nog even lekker ravotten in de OERRR-speeltuin.

Meer info en aanmelden

Het aantal deelnemers aan de begeleide excursies is beperkt. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan vooraf aan. Klik op de links hieronder voor meer informatie, beschikbaarheid en aanmelden. 

Praktisch

Bij de Hompesche Molen is een ruime parkeerplaats. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn, omdat hier ook bezoekers aan natuurgebied Molenplas parkeren. Kom je uit de buurt? Kom dan waar mogelijk op de fiets of te voet.

 

Samira Maas