Ga direct naar inhoud
Nieuws

Project Walburg van start!

27 januari 2020 | Paul Wijenberg

Na vele jaren van voorbereidingen worden vanaf nu de voormalige contouren van de Walburgse gebouwen weer zichtbaar gemaakt. In het voorjaar 2020 is de oplevering van dit project en kunt u in de huid van de flamboyante Graaf van Hompesch kruipen en flaneren over diens imposante landgoed.

De eerste Walburgse lijjnen komen weer in zicht!

Na jarenlange voorbereidingen is de herinrichting van het voormalige Walburg-landgoed tussen Laak en Stevensweert van start gegaan. Historische zichtlijnen worden hersteld, de contouren van de voormalige gebouwen worden weer zichtbaar gemaakt en er komt een uitkijktoren. Aangevuld met verrassende terreinbebording wordt de historie van Walburg weer beleefbaar gemaakt.

Dus: geen niets ontziend graafgeweld maar gericht zichtbaar maken van historische lijnen in het landschap. Tot voor kort zag je er alleen maar een ruig, open grasveld waar de laatste ruïne-resten in de jaren 80 geheel geruimd zijn. Dat gaat nu per week veranderen. het wordt prachtig! Met de impressiefilm na deze tekst krijg je meteen een goed beeld van de laatste projectvoorbereidingen, waarbij we actief samenwerkten met de omgeving.

Op deze website lees je alles over de achtergrond van het project en kun je de voortgang volgen. (Net als op onze Facebookpagina over de Maasvallei)

Wordt vervolgd!

Bekijk hier de 1e van 3 impressiefilms over Walburg

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg