Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursie met MaasVerkenner: op zoek naar beversporen

19 februari 2024 | Samira Maas

Al dat water in het RivierPark Maasvallei brengt een rijk dierenleven met zich mee. Altijd al meer willen weten over de bever? Ga dan op zondag 10 maart mee op pad met de MaasVerkenner en speur mee naar sporen.

bever

De bever voelt zich prima thuis in RivierPark Maasvallei. Het is een echt nachtdier, overdag laat hij zich niet snel zien. Maar zijn sporen zoals afgeknaagde bomen, wissels en beverburchten zijn op veel plekken zichtbaar aanwezig. 

De bever is architect én watermanager. Welke boswachter je ook over de bever spreekt, ze noemen de bever allemaal een aanwinst voor onze natuur. Met hun geknaag en gebouw zorgen ze voor dynamiek in het landschap. Allerlei planten en dieren profiteren daarvan.

Maak kennis met deze bijzondere bewoner tijdens een wandeling met een MaasVerkenner van RivierPark Maasvallei (partner van Natuurmonumenten) bij natuurgebied Kollegreend-Koningssteen op de grens tussen België (Kessenich) en Nederland (Thorn). Samen lopen jullie langs de plassen tot aan de Maas op zoek naar beversporen. Die zijn hier zeker niet te missen!

Praktisch

De wandeling vindt plaats op zondag 10 maart 2024 tussen 14.00 en 16.00 uur en is geschikt voor het hele gezin. Je betaalt een kleine deelnameprijs. 

  • Start: 14:00 uur bij natuurgebied Kollegreend-Koningssteen.

    Adres: Aan de Maas, 3640 Kessenich (Belgie). Rij met de auto 'Aan de Maas' in totdat je niet meer verder kunt. Bij het toegangshek naar het natuurgebied, zal de MaasVerkenner je opwachten. 
  • Deelname: 4 euro per persoon, 3 euro per kind, inclusief administratiekosten. 
  • Je wandelt door de struinnatuur. In deze tijd van het jaar kan het modderig zijn: wandelschoenen of laarzen zijn aan te raden. 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de excursie, dan is aanmelden hiervoor nodig. Dat kan via de website van RivierPark Maasvallei. Op deze website vind je nog meer activiteiten. Elke tweede zondag van de maand staat een MaasVerkenner klaar. Steeds met een ander thema. De gidsen vertellen over de Maas en haar geschiedenis of over de natuur en de dieren in RivierPark Maasvallei. 

Veel plezier!

Samira Maas